Seler Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zbyszkowi ma na imię Zbyszek mieszka (jak się później dowiem) w Grodzisku mazowieckim w autobusie rozpycha się zapach alkoholu przypomina trochę kadzidło (tak Zbyszek był wtedy księdzem) twarze wiernych pozornie znudzone w skupieniu czekają na przystanek dla każdego inny chce mu się lać strasznie dlatego jedzie do żony ode mnie oczekuje tylko rozmowy zdawkowej oczywiście (z zestawu bezpiecznych bo pustych dźwięków brakowało tylko pytania o pogodę) *** oczekiwał tylko rozmowy sonarów pożegnałem się z nim na przystanku park praski i jestem z tego dumny
ot i anka Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Bardzo nietypowy. trochę prozatorski. ale podoba mi się;) pzdr
Rachel_Grass Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 można sobie wydziobać niezłe interpretacje, ale to już zostawię dla siebie. rzeczywiście, do tekstu wkradła się proza, niekoniecznie umiejętnie rozegrana. ale za zamysł- plus.
Judyt Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 tak rozmowa to teraz w dzisiejszych czasach pożądana a wydawałoby się normalna sprawa, to nawet blisko jest ten Zbyszek, nie zabłądzi? pozdra. ciepła
Tomasz_Piekło Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ta dwuznaczność zamierzona? Bo ciekawie wyszło.
Mr._Żubr Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ogólnie wyszło ciekawie, choć jakiś lifting nie zrobiłby temu wierszowi źle. Aczkolwiek może też zostać, jak jest, mi się podoba. Pozdrawiam
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Tytuł jakby przesadny - rozumiem chęć uogólnienia i ironicznego przejaskrawienia, ale dla mnie różnica (swego rodzaju przepaść znaczeniowa;) pomiędzy tytułem a treścią sprawia, że zamierzona ironia robi się przyciężka, zbyt grubymi nićmi szyta i jakby nachalna. Cała reszta - bardzo fajna:) Pozdrawiam!
Don_Kebabbo Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 chce mu się lać strasznie dlatego jedzie do żony - świetny fragment. Całość na duży plus. Jedyne zastrzeżenie jakie mam, to za dużo "tylko" w okolicy gwiazdek. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi