adolf Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Jak pięknie upadać w świetle rannego słońca, I w blasku dostrzec krew zdobiącą życia zbroję! Idąc w bój w dal patrzeć , jak Bóg gwiazdy swe strąca! Paść do wrót Wszechświata z ideą co wciąż płonie Wiatr potężne duchy porwie z pobojowiska W ciszy obierzą świat płynąc do mózgu Boga Ci wielcy rycerze - wszechbytu iskrzyska Odchodząc krew zleją i przemienią w słowa! [żelaza!] Poezjo,ty puchu spadły z chmur ołowianych, Nie ulecisz czasom nie oddając im chwały. Ty zatruty laurze - [nam] cierpieć i pragnąć bólu. [Poeci!] We śnie z falą planet - w morzu nad-woli tkwicie, Gdy sonet się łamie - czy pozostaje życie? [... ??? ...]
lubię latawce Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 nie będę biła, bo właśnie była u mnie teresa943 i mam dobry humor :P chyba nie jest źle, bo mi się buźka śmieje ^^ alleluja (rycerz zmartwychwstał) fajny temat, ale ubierz to jeszcze raz. Najlepiej za jakiś czas. Pozdrawiam /angela
zak stanisława Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 adlfie, kochany, nie wzoruj sie na nikim, pracuj samolotnie, plisss bez puchów, i nadętych słów Micuś już przeminął, epoka też... a jeśli już powroty, to muszą być wykwintne. mocno bite? sorki sam chciałeś! :):)pozdrawiam
adolf Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiem :( ja po prostu lubię wzniosłość, ale masz rację, ten jeszcze nie jest dobry. Będę pisac dalej, tyle że problem tkwi w tym, że ja nie umiem bez wzniosłości, ale postaram asie przynajmniej bez archaizmow. ps. poprawile terazzeby sie plynie czytalo dzieki za wglad, pozdrawiam. ;-)
zak stanisława Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Poezjo, ty puchu , spadły z chmur ołowianych, Nie ulecisz czasom nie oddając im chwały Ty Zatruty laurze - [nam] cierpieć i pragnąc boju * Poezjo,ty puchu spadły z chmur ołowianych, Nie ulecisz czasom nie oddając im chwały. Ty zatruty laurze - [nam] cierpieć i pragnąć bólu. ???????
adolf Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ? nie wiem o co chodzi. jezeli o zmiany to objęly tylko niektore wyrazy + poiczatek. acodoznaczenia: (tu jest bład powinno być ich nie im) wskazujezepoezja jest ciezka, ale jej boskosc pozwalaje byc chmurnym puchem. Tylkowtyedy jest wielka, jezeli jest swoistym obrazem swej epoki. Ty zatruty laurze - [nam] cierpieć i pragnąć bólu. to takwskrócie bo niezbyt rozumie pozdr ;)
zak stanisława Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 nie przestrzegasz znaków; albo są, albo nie. :)
adolf Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mądrze powiedziane ;p ;p ;p;p pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi