Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 znana miła ścieżka i klamka ta sama górka za jabłonią zmalała ścieśniał pierwszy pokój matula też mniejsza i ojciec się skurczył ja tylko rosnę by nieba sięgnąć * lub ziemi głębokiej bo niebo puste a w glebach tłumnie [sub]Tekst był edytowany przez Michał Kowalski dnia 26-05-2004 23:28.[/sub]
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Oczywistość, a jakże inaczej... Tylko dlaczego wsadziłeś ten nieszczęsny zaimek "tu" do ostatniego wersu? Skoro wcześniej była alternatywa (lub), nie rób galimatiasu logicznego. Pozdrawiam. A.
Marek Wieczorny Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Panie Michale! Podoba mi się wiersz. Może to zakończenie zbyt pesymistyczne, ale to Pana wiersz. Serdecznie pozdrawiam Marek Wieczorny
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz racje Joanno!- dziękuję bardzo
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuje Panie Marku za komentarz pozdrawiam
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ladny wiersz , ale zdecydowanie widze tu inne zakonczenie (; pozdr, M+A
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witaj Michale, Tak. Mógłbym TU zakończyć. :) Poruszający, oszczędny, z refleksją - to, co lubię. Nic - z punktu formalnego (trochę mi brzmi źle "ścieśniał"). O wymowie - nie dyskutuję (chociaż aż mnie porywa :) pzdr. bogdan
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Mario za komentarz - miło mi, że jest to komentarz przychylny pozdrawiam
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję serdecznie Bogdanie za wpis. Cieszę się, ze przypadł Ci do gustu - co do ścieśniał - nie było wyjścia: ) pozdrawiam
Zbigniew Wilk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Słowa "ja rosnę by nieba sięgnąć" - brzmią bardzo optymistycznie, natomiast słowa "bo niebo puste" - no cóż Michale może to sprawa wiary gdzie pusto a gdzie przepełnienie. Pozdrawiam serdecznie
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie może - na pewno Panie Zbigniewie pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi