Jimmy_Jordan Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 MOŻLIWE Bardzo możliwe że za dwadzieścia lat globalne ocieplenie nabroi. Będzie trzeba zasłaniać słońce, tak ukochane zachody.* Ludzie ludzi w prezencie będą brać pod parasole. Możliwe też że w tym czasie** opalenizna wyjdzie z mody, elity zostaną w domach by farbować włosy na blond.*** Socjopatia jeszcze ci wyjdzie na zdrowie. Blady będziesz się kłócił ze statystykami. Nie istniałeś jako zimowy chłopiec. Okazujesz się jedynym który zdołał przypomnieć im białe opady. Ograniczony domu bo Trwoga na samo otwarcie tej puszki po kawie obcości i anonimu. Możliwe że to ten chłód w tobie zapamiętało. * jeszcze są ukochane ale zbledną i nikt na nie, nie spojrzy ** ''też '' wydaje się niepotrzebne ale też może zostać na miejscu *** trzeba będzie malować na blond ponieważ inne kolory zmieszają się w szarość zapamiętało.
Robert_Siudak Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tyle moich subiektywów, całość to dość ciekawa wizja, ale osobiście nie poradziłbym sobie bez zachodów ;)
Judyt Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 fajne współczesne spojrzenie Jimmy, podoba się, pozdra. ciepła
Stefan_Rewiński Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tyle moich subiektywów, całość to dość ciekawa wizja, ale osobiście nie poradziłbym sobie bez zachodów ;) Dobre rady Jimmy.
Jimmy_Jordan Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tyle moich subiektywów, całość to dość ciekawa wizja, ale osobiście nie poradziłbym sobie bez zachodów ;) Dobre rady Jimmy. Dobre. dziękuję obu panom Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jesteś, jesteś! troszkę Cię nie było. Cieszę się, zdrówka życzę Jimmy
Pan poeta 2 Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. łatwy, ale rzeczowy i przemyślany wiersz, epicki... pozdr
Jimmy_Jordan Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję panu, tak faktycznie, niektóre zdania troszkę przenoszone z tego przemyślenia ;) się zdają. zdrówko i wesołych świąt Jimmy
Mr.Suicide Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 nad tytułem nie ma sensu głębiej się rozwodzić. jest dość dosłowny. podmiot liryczny to obserwator - przede wszystkim. można go jednak także nazwać pewnego rodzaju myślicielem. doskonale widzi, co dzieje się z naszą planetą. jak pod wpływem ludzi klimat ulega zmianie. snuje on domysły na temat tego, jak ewentualnie Ziemia, życie nań może wyglądać. bynajmniej nie jest to wizja optymistyczna. podmiot liryczny mówi o tych, którzy grzeją swoje dupy na cieplutkich fotelikach, nie robiąc nic, by jakkolwiek poprawić sytuację naszego globu. aczkolwiek zwraca się on także do tych, którzy dzięki swojemu dość specyficznemu podejściu do rzeczywistości nie ulegną przemianom, etc. dla mnie może być. skłania nieco do refleksji - to już coś. poza tym jeżeli chodzi o warsztat, przyznaję, że nie mam generalnie zarzutów. ode mnie plus. pozdrawiam.
Jimmy_Jordan Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak zawsze rozległa (objętościowo ;P) interpretacja, wszystko co piszesz się zgadza, cieszę się, że wpadłeś, chociaż nie jest to szczyt formy. Zdrowie Jimmy
Judyt Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jesteś, jesteś! troszkę Cię nie było. Cieszę się, zdrówka życzę Jimmy :)) tak, a trochę nie będzie bo nie mam komputera swojego, dzięki, pozdrawiam ciepło
Marlett Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Jimmy! Ja troszkę podłubię bo lubię bakalie:) tak ukochane zachody - jeszcze są ukochane ale zbledną i nikt na nie, nie spojrzy Możliwe że w tym czasie - ''też '' wydaje się niepotrzebne, ale też może zostać na miejscu by farbować włosy na blond - trzeba będzie malować na blond ponieważ inne kolory zmieszają się w szarość Blady będziesz się kłócił ze statystykami - oj tak tak:) PozdrawiaM.
Jimmy_Jordan Opublikowano 26 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a co byś powiedziała, żebym twoje wersy w formie uzupełniających przypisów zamieścił? Ale to już jak gdzieś to będę dalej słał... (tzn na wirzch szuflady ;P) biorę na ctrl+c ctrl+v zdrówko Jimmy
Marlett Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a co byś powiedziała, żebym twoje wersy w formie uzupełniających przypisów zamieścił? Ale to już jak gdzieś to będę dalej słał... (tzn na wirzch szuflady ;P) biorę na ctrl+c ctrl+v zdrówko Jimmy Hej Jimmy! Jeśli masz szlachetne zamiary wykorzystac mój koment. daję Ci placet:))) ...a jakby coś tam z tego...podaj linka. Uśmiechu.
Rekomendowane odpowiedzi