Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj! Ja też nie mam czasu, odwiedzają z daleka najbliżsi
i oni są najważniejsi. Kochana, gdyby nie nadzieja, może by mnie
już nie było (po wypadku). A dzięki niej pokonuję niemożliwe
"cicho, cierpliwie, waham się i nieśmiało" podejmuję wprost
heroiczne czyny)...Rozczuliłaś mnie...sory, już kończę.
Odwzajemniam milionem serdeczności.

Dziękuję i życzę wesołych Świąt
-teresa
Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

dziękuję za zrozumienie, choć nie wiem, czy do końca...
nie bardzo rozumiem, dlaczego aż "poraziło", ono jest
w tym wierszu najważniejsze...więcej na razie nie powiem

bardzo serdecznie pozdrawiam
-teresa

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Albo i tak: jesteś mądrzejszy i ustąp głupiemu, więc? Wtedy głupi będzie rządził mądrym... W praktyce to oznacza pasożytnictwo - życie cudzym kosztem, dajmy mój przykład: mam mieszkanie, pieniądze, jedzenie i nie muszę pracować - jestem po trzech legalnych pracach - Zakład Pracy Chronionej, Archiwum Akt Nowych (tutaj miałem szkolenie z Obrony Cywilnej) i Narodowy Klub Libertyński, także: należę do wolnomularstwa narodowego - Loża Trzech Braci, tak: jestem osobą niesłyszącą, formalnie: posiadam umiarkowany stopień niepełnosprawności, nomen omen: słuch straciłem po operacji na nosie - prawdopodobnie przez źle użytą narkozę, więc: posiadam nabytą niepełnosprawność, więc? Mam ustąpić osobie głupiej?   Łukasz Jasiński 
    • @Naram-sin A może jeszcze inna definicja hejtera.....   HEJTER.     Apostata-renegat-kacerz ostrzy narzędzia niemiłości-niewiary-nienadziei, jadem strachu opluwa tych lepszych od siebie, przeraża mową nie do końca wiązaną.   Oto jego kompleksy: wielkie poczucie małej wartości.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Wchodząc na pewien poziom ogólności w dyskusji (bo mówię teraz nie o konkretnych ludziach, a o zjawisku): czasami lepszy pusty łeb, bo, jak mawiała moja znajoma, co głupiemu po rozumie.
    • Może wystarczy świt spokojny, barwiący niebo srebrnym blaskiem, by dzień w zaciszu jasnych myśli, pozwalał trwać pomimo wszystko.   I może starczy ciepły wieczór, z czułością dłoni dobrze znanych, gdy zachód ufnie żegna słońce, choć nie wie co jest za górami.
    • @Naram-sin   Bardzo dobrze! A to z kolei świadczy, iż pana prawa półkula mózgu (emocje) i lewa półkula mózgu (logika) - funkcjonują doskonale jako psychofizyczna równowaga intelektualna, niektórzy chorują na dualizm psychiczny, dosadnie: mają pusty łeb - bez rozumu, po prostu...   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...