piotr patt Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 (…) biblijne graffiti zwłaszcza że każda wydaje się być obiecana wystarczy płonąć jak krzew lub upaść na ołtarzu katedry kawałkami złożonymi w liturgii i to kąsanie (…) imiona wszystko ma swoją nazwę na ustach i w drżących dłoniach aż do pierwszej próby kimkolwiek bym nie był
Judyt Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 mm ciekawa jestem czym Autor się inspirował? teskt piosnki, malunek, czy coś innego, pozdra. ciepła
kasiaballou Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo interesujące, pozdrawiam :)
Anna_M. Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Nie do końca rozumiem. Czy biblijne graffiti, czy może biblijne puzle? Ale w co złożone, jaka jest wymowa pierwszej części - nie wiem. Imiona podobnie. jest to jakaś impresja, tyle, że póki co nie widzę jej. Może głębiej się wczytam i więcej do głowy przyjdzie. Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pierwsza strofka mówi o Ziemi Obiecanej z Biblii, druga - ofiara mszy, ciąg dalszy - wszystko wydaje się jasne aż do pierwszej próby (trudnego doświadczenia) - wtedy kruszy się wiara i wkrada nieufność tak to rozumiem w telegraficznym skrócie podoba mi się subtelny sposób przedstawienia i oszczędność słów ogólnie + serdecznie pozdrawiam -teresa
Beenie M Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Wiersz odczytuję jako zwątpienie w prawdziwość biblijnych przekazów, czyli podobnie, jak opisała to w swoim komentarzu Teresa943. pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 intrygujący wiersz, ale przekaz tak trudny, że obawiam się, że może pozostać jasny tylko dla autora... a to już, niestety, nie jest zaletą. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi