Baba_Izba Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 zamachnął się czas kalendarzem po łbie na wiek z wieku niejednym fioletem guza naprzemiennych zamroczeń i oddechów jesieniom malował zasuszone lata przechodząc z celu w ilość okno już zmurszałe zarosłe kurzem wszelakim ścieżek niegdyś jasnych teraz pokrzywowych leczących reumatyzm szarzeje na amen jak by za szybko nieprzejrzyste przecierać strata każda rysa i kurzu drobinka śladem po drodze wewnątrz płomyk ogarka i chleb na stole drzwi szeroko rozwarte jak wrota stodoły pachnie ziarnem sianem i matczyną babą bogata trafią - u niej zawsze Wielkanoc
kasiaballou Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trafia koncentrycznie, jak powiem' piknie' nie wybrzmi patetycznie? czuję po Tobie własne 'pręgi' pozdry_serdeczne :)
marti krűger Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 mam mieszane uczucia. niby coś w nim jest ale przeważa zdanie na nie; ponieważ nie wnosi żadnego nowego, nie uwidacznia jakiegokolwiek światopoglądu, nie dotyka niczego co ważne (dla mnie),ot wiersz jak wiersz. natomiast gdyby spojrzeć od strony baby ;) to wrócę by smaczyć... pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 okno już zmurszałe zarosłe kurzem wszelakich ścieżek niegdyś jasnych teraz pokrzywą po nogach siekących reumatyzm szarzeje tak bym to tak babo z izby ale podoba mi się wiersz, taki babski cmok
teresa943 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 wewnątrz płomyk ogarka i chleb na stole drzwi szeroko rozwarte jak wrota stodoły pachnie ziarnem sianem i matczyną babą bogata trafią - u niej zawsze Wielkanoc fajniutka ta baba, choć stareńka i reumatyzm dokucza, ale ma bogate wnętrzne - przyciąga jej pogoda ducha, radość, wiosna w sercu (Wielkanoc)...chciałoby się z nią pobyć choć przez chwilę to pierwsze moje odczucie podoba mi się serdecznie pozdrawiam -teresa
Baba_Izba Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 kasiaballou: bardzo miło mi Cię gościć, dziękuję, pozdrawiam mile - baba marti kruger: dziękuję za przeczytanie i odczucia. Pozdrawiam serdecznie - baba zak stanisława masz zdrowe spojrzenie, wiem, dziękuję za całość, miło, że wpadłaś, pomyślę, - z izby z uściskami - baba dzie wuszka: dziękuję, uwagi biorę do siebie, to pewnie jednak ja, kłaniam się do pasa, za ogarnięcie izby -po babsku cmokasto bardzo - dziękuję
Baba_Izba Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Teresko, bardzo miło mi kiedy zaglądasz do mnie. Szczęśliwi, którzy mają mamo -babcie i mogą do nich czasem zawinąć - tam zawsze serdecznie i świątecznie (choć ogarek, nie wiadomo kiedy - może zgasnąć - to jednak grzeje miłością). Życzę zdrowia i ściskam - baba
Judyt Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 mhm w stylu Baby:) na tyle sił napisałam pozdra. ciepła
Baba_Izba Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za wejrzenie i słowa. Obecność sobie cenię bardzo. Serdeczności - baba
teresa943 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Teresko, bardzo miło mi kiedy zaglądasz do mnie. Szczęśliwi, którzy mają mamo -babcie i mogą do nich czasem zawinąć - tam zawsze serdecznie i świątecznie (choć ogarek, nie wiadomo kiedy - może zgasnąć - to jednak grzeje miłością). Życzę zdrowia i ściskam - baba w twoim wierszu dopatrzyłam się szerszego zasięgu ciepła i miłości - są tacy ludzie (ogarki ledwie tlące się), że garną się do nich inni, nierzadko młodzi, lecą jak ćmy do światła (w pozytywnym znaczeniu) i nieświadomie podtrzymują "dogasajace ogarki", żeby być kochanym, trzeba KOCHAĆ...miłość działa w obydwie strony :)))))))))))) serdecznie z serca pozdrawiam zdróweczka i radości życzę -teresa
Waldemar Talar Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ostatnia mi najbardziej przypadła-aż u mnie zapachniało Babo tym swojskim klimatem a tak naprawdę to cały jest ciepły. życzę miłego dnia Waldemar
lubię latawce Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 a ja wogóle obserwuje, że Baba lubi smacznie pisać. mhm, to jest to. pozdrawiam :)
Marusia aganiok Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 puenta połaczyła i nakierowała:)) Ciekawe i z klimatem:)) pozdrawiam:)
Tali Maciej Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 wątki przemijania, refleksyjność to dość często podejmowane tematy ciężko mi na to spojrzeć ze strony choćby ze względu na własną autopsyjność to jak proza życia do tego trzeba własną drogę ugruntować pozdrawiam
Baba_Izba Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Teresko, bardzo miło mi kiedy zaglądasz do mnie. Szczęśliwi, którzy mają mamo -babcie i mogą do nich czasem zawinąć - tam zawsze serdecznie i świątecznie (choć ogarek, nie wiadomo kiedy - może zgasnąć - to jednak grzeje miłością). Życzę zdrowia i ściskam - baba w twoim wierszu dopatrzyłam się szerszego zasięgu ciepła i miłości - są tacy ludzie (ogarki ledwie tlące się), że garną się do nich inni, nierzadko młodzi, lecą jak ćmy do światła (w pozytywnym znaczeniu) i nieświadomie podtrzymują "dogasajace ogarki", żeby być kochanym, trzeba KOCHAĆ...miłość działa w obydwie strony :)))))))))))) serdecznie z serca pozdrawiam zdróweczka i radości życzę -teresa Masz rację Teresko, miłość to takie COŚ - co - im więcej się daje innym - tym więcej jest JEJ w nas! Dziękuję, pozdrawiam serdecznie - baba
Baba_Izba Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 "ostatnia mi najbardziej przypadła-aż u mnie zapachniało Babo tym swojskim klimatem a tak naprawdę to cały jest ciepły." życzę miłego dnia Waldemar -------------------------------------------------------------------------------- Dnia: Dzisiaj 10:01:52, napisał(a): Waldemar Talar Komentarzy: 2344 Dziękuję za obecność i ciepłe słowa. Miło mi, życzę również miłych, słonecznych dni Waldemarze - - baba
Baba_Izba Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak to baba, chce smaczyście, ale i czasem cosik się i przypali i wykipi, jak to w życiu. Dziękuję za obecność i miłe słowa, pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, Marusiu, pozdrawiam cmokasto - baba
Baba_Izba Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zgadzam się w zupełności - trafne spostrzeżenie, dziękuję za przeczytanie i refleksje, - pozdrawiam - baba
Wiechu J. K. Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 "zamachnął się czas kalendarzem po łbie na wiek z wieku" ...aż się uchyliłem przed tym zamachem czasu, kalendarz tylko otarł się o łeb...na wieki wieków...i teraz odetchnąłem fajowy wiersz, jak dla mnie :-) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi