Ann N.N. Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 * małe smutki śpią w dużym łóżku na podłodze mrok ** małe dzieci śpią w dużym łóżku na podłodze mrok
Marusia aganiok Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. małe smuteczki śpią w zadużym łóżeczku na podłodze mrok Niech się Autorka na mnie nie gniewa, bo to przekora, nie ja 'dorównała sylabki":)))) Dla mnie bardzo urokliwe i wiem, że jak coś się uweźmie to trzeba napisać i już:))) Też tak mam:)) pozdrawiam ciepło i wiosennie:)))
Ann N.N. Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 To może od razu "mieszkają nad rzeczką"? Zdrobnień używam tylko jak sobie wypiję ;p.
Marusia aganiok Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no mogą "nad rzeczką":P zdrobnienia mają w sobie moc, oj mają:)))
Ann N.N. Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no mogą "nad rzeczką":P zdrobnienia mają w sobie moc, oj mają:))) Dlatego używam ich tylko w chwili słabości. Na trzeżwo się boję! :D
Ania_Ostrowska Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 a może tak? małe smutki przesypiane samotnie na podłodze mrok Ania
Ann N.N. Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Duże łóżko daje więcej możliwości interpretacji. "Duże" może oznaczać za duże, a więc dwoje ludzi może spać daleko od siebie. Może być za duże na jedną osobę, samotną właśnie. Może też chodzić o uczucie wyobcowania - mrok i duże odległości od krańca do krańca łóżka, itp. Wreszcie "duże" może oznaczać, że śpiący jest "mały", a nawet może ich być kilkoro - dzieci?
Wstrentny Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może... wręcz przeciwnie! właśnie małe i niewygodne łóżko, powiedzmy tak: pobudka! znoszone buty pod pryczą mamy kontrast, kiedy trzeba gwałtownie wrócić na ziemię z sennych marzeń. w tle "dwoje ludzi śpiących daleko od siebie" a przynajmniej budzącego się nie tam gdzie by chciał ktoś wyrwany ze snu. "znoszone buty" zawiązują zaś do Twoich "małych smutków" czekających pod łóżkiem. pozdrawiam
Waldemar Talar Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 a mi przypadła twoja wersja Ann pozd. Waldemar
Wstrentny Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to wytłumacz przy okazji, co to są małe smutki? coś mniej porośniętego szczeciną od dużych (pewnie dorosłych) smutków? :)
Liryczny_Łobuz Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 małe smutki trochę wódki śmiech rubaszny mrok nie straszny [ i tak co sobotę...]
Waldemar Talar Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to wytłumacz przy okazji, co to są małe smutki? coś mniej porośniętego szczeciną od dużych (pewnie dorosłych) smutków? :) np. małe dzieci.
Wstrentny Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to wytłumacz przy okazji, co to są małe smutki? coś mniej porośniętego szczeciną od dużych (pewnie dorosłych) smutków? :) np. małe dzieci. czemu więc nie napisać po prostu: "małe dzieci"? przecież to nie zagadka, tylko chodzi o oddanie pewnego stanu. pozdrawiam
Ann N.N. Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Masz racje Wstretny, "male dzieci" uproszcza i "shajkuja" to haiku. I chociaz ucieknie kilka innych interpretacji, mysle, ze tez bedzie ciekawie. Dzieki i pozdrawiam wszystkich :o)
Jimmy_Jordan Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 jestem za pierwszą opcją, zdecydowanie ;P pozdrawiam Jimmy jest pościelone mrok w sypialni od dawna bez bałaganu
Ann N.N. Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzieki serdeczne, natchnąłeś mnie dalej... *** staranne kanty równiutko pościelone - mrok w pustym łóżku Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi