teresa943 Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 pośpiech zatroskanie spotkanie jedno od drugiego ważniejsze wyścig o palmę w maratonie dzień z nocą się ściga choć sam nie wie po co w oka mgnieniu los na betonie ambitne plany zmiażdżone tortury badań zmaganie bez końca sekundy bólem mierzone nieskończoność jak długo chwilo okrutna dość
Marusia aganiok Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 oj, samo życie; Zyję (długo) to wiem coś o tym i też (gdyby pomogło) powiedziałabym dość:) Pozdrawiam:))
teresa943 Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuję za obecność życzę odpoczynku pozdrawiam -teresa
teresa943 Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz, Marusiu, czasem coś jest (fizycznie) nie do zniesienia i wtedy najtrudniej dziekuję i serdecznie pozdrawiam -teresa
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Tereso! Rozważania na temat czasu nigdy się nie skonczą. Czas 1000 lat temu był taki sam jak dzisiaj. Czy można dostrzec, która chwila jest okrutna? Może dla ''okrutnej chwili'' użyć synonimu? PozdrawiaMy.
teresa943 Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ta chwila jest autentyczna (dla mnie) i coś symbolizuje, więc na razie zostawię... ale dziękuję za czytanie i komentarz serdecznie pozdrawiam -teresa
Judyt Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 może czas jest miarodajny-miarowy lecz czasem(; bo to zależy jak się patrzy pozdr. ciepło
teresa943 Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie, Judyt, dlatego to słowo "względność" jest tu najważniejsze serdecznie pozdrawiam -teresa
Judyt Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie, Judyt, dlatego to słowo "względność" jest tu najważniejsze serdecznie pozdrawiam -teresa bardziej bezwględność, ale to moje widzimisie pozdr. ciepło
teresa943 Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie, Judyt, dlatego to słowo "względność" jest tu najważniejsze serdecznie pozdrawiam -teresa bardziej bezwględność, ale to moje widzimisie pozdr. ciepło Judyt, tu chodzi o względną wartość czasu pojmowaną w różnych relacjach, np. w pośpiechu - ciagle go za mało i nie dłuży się, raczej jest za krótki, a w sytuacji przedstawionej w wierszu (w bólu) chwila wydaje się wiekiem... uświadomienie względności czasu (teoria względności A. Einsteina) sprowokowałaś mnie do tego wywodu dziękuję za czytanie, komentarze pozdrawiam:))) -teresa
Judyt Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardziej bezwględność, ale to moje widzimisie pozdr. ciepło Judyt, tu chodzi o względną wartość czasu pojmowaną w różnych relacjach, np. w pośpiechu - ciagle go za mało i nie dłuży się, raczej jest za krótki, a w sytuacji przedstawionej w wierszu (w bólu) chwila wydaje się wiekiem... uświadomienie względności czasu (teoria względności A. Einsteina) sprowokowałaś mnie do tego wywodu dziękuję za czytanie, komentarze pozdrawiam:))) -teresa aha no to fajno;) za mało a tyle o ile ma być to będzie, to jakoś tam bym nadbudowała żeby może bardziej tą chwilę - w odczycie nie dostrzegłam bólu, chyba że chodziło o te tortury, które ominęłam(: ( choć prowokować nie chciałam ni trochu) prosze, pozdr. ciepło
teresa943 Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt, tu chodzi o względną wartość czasu pojmowaną w różnych relacjach, np. w pośpiechu - ciagle go za mało i nie dłuży się, raczej jest za krótki, a w sytuacji przedstawionej w wierszu (w bólu) chwila wydaje się wiekiem... uświadomienie względności czasu (teoria względności A. Einsteina) sprowokowałaś mnie do tego wywodu dziękuję za czytanie, komentarze pozdrawiam:))) -teresa aha no to fajno;) za mało a tyle o ile ma być to będzie, to jakoś tam bym nadbudowała żeby może bardziej tą chwilę - w odczycie nie dostrzegłam bólu, chyba że chodziło o te tortury, które ominęłam(: ( choć prowokować nie chciałam ni trochu) prosze, pozdr. ciepło te tortury były najważniejsze po gonitwie życiowej - nagły WYPADEK! (los na betonie) za tyle wizyt przesyłam mnóstwo cmoków:))))))) -teresa
Judyt Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aha no to fajno;) za mało a tyle o ile ma być to będzie, to jakoś tam bym nadbudowała żeby może bardziej tą chwilę - w odczycie nie dostrzegłam bólu, chyba że chodziło o te tortury, które ominęłam(: ( choć prowokować nie chciałam ni trochu) prosze, pozdr. ciepło te tortury były najważniejsze po gonitwie życiowej - nagły WYPADEK! (los na betonie) za tyle wizyt przesyłam mnóstwo cmoków:))))))) -teresa Tereso tylko trzy były chyba że źle liczę dziękuję bardzo, miło pogadać było pozdr. ciepło
Baba_Izba Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz, nie dosłownie, ale coś w tym rodzaju, w każdym bądź razie wg. mnie - jako czytaczki. Pomyśl, jeśli uznasz, że nie - wiersz i tak mi się podoba. Serdecznie - baba
teresa943 Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz, nie dosłownie, ale coś w tym rodzaju, w każdym bądź razie wg. mnie - jako czytaczki. Pomyśl, jeśli uznasz, że nie - wiersz i tak mi się podoba. Serdecznie - baba dziękuję serdecznie, właściwie podobnie myślimy, pierwsza wersja (w szufladzie!) była rozszerzona, potem ją ciachnęłam...teraz zastanowię się cieszę się, że się podoba serdeczności przesyłam -teresa
Rekomendowane odpowiedzi