Ann N.N. Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 *** drżenie rąk w ciszy zerwany dach w bezruchu przesuwa się okozagadka...
Ann N.N. Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Twoje haiku też fajne, ma ten sam niepokój ciszy przed wielkim hałasem. Dobrze ujęte. Myślę jednak, że zagadki nie rozwiązałeś. "Sunące oko", ma niby to samo znaczenie, ale wolę "przesuwa się oko", bardziej dynamiczne. Pozdrawiam serdecznie :o)
Jemall Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Najbardziej do 2 pierwszych linijek pasuje mi kac, ale to oko... No nie wiem :) J
jasna Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ann :-) Szalik na drutach robisz? ;-)
Wstrentny Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zagadka? cisza i zerwany dach, drżenie rąk i chwilowy (!) bezruch wyraźnie wskazują na to, że sytuacja zaistniała w samym środku cyklonu. ostatecznie wątpliwości rozwiewa oko. czyżby to w związku z dzisiejszymi prognozami synoptyków o nadciągającym nad Polskę orkanie Emma? na Wybrzeżu sztorm ma osiągnąć siłę 12 w skali Beauforta a na Śnieżce, w Karkonoszach ma wiać z prędkością przekraczająca ponad 200 km na godzinę. jak ktoś ma słabą wyobraźnię, niech obejrzy w Internecie zdjęcia z niedawnego wypadku Zientarskiego i zobaczy co zostało z jego samochodu jadącego właśnie z taką prędkością. pozdrawiam
tygrys_pietrek Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 late night silence the motion of the wipers after the crash - Collin Barber
Ann N.N. Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Jemall, to nie kac ale przerażenie. :o) Od tego też czasem drżą mięśnie. Jasna, to również nie robótka na drutach ;p. Wstretny odgadł wyśmienicie więc dostaje medal z kartofla. :* Wreszcie tygrysek, on chyba nie wie co robi... Kiedys, jako pierwszy, pokazał mi haiku, a teraz kusi tymi angielskimi wersjami.... Jak złapię tę odmianę wirusa to obawiam się, że choroba będzie nieuleczalna. :o) Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Ann N.N. Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdzie Ty to wynajdujesz? Może podrzucisz jakiś fajny link Tygrysku?
tygrys_pietrek Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. lata zbierania. haiku notuje sobie od 2002. niektorych juz w sieci nie ma. z anglojezycznych to polecam: www.theheronsnest.com/ www.poetrymagazines.org.uk/magazine/index.asp?id=4 tinywords.com/haiku/ www.poetrylives.com/SimplyHaiku/SHv6n1/index.html www.haikuworld.org/kukai/recent.html www.modernhaiku.org/previousissue.html mdn.mainichi.jp/culture/wa/etc/haiku/ www.asahi.com/english/haiku/index.html blogs.law.harvard.edu/ethicalesq/ z polskich: strona marka szyryka www.szyryk.art.pl/intro.htm agnieszka witecka (malo ale z sensem) free.art.pl/teczka/antol/kwtpapr/notka.html archiwa magazynu no name nnmag.net/nn/index.php?redir=mod_download.php&a=showcat&id=15 ruska strona (maja zastoj ale jest w czym wybierac bo archiwa duze) www.wowwi.orc.ru/cgi-bin/shuttle/versions.cgi strona greybrowa (mozna cos wybrac) greybrow.iq.pl/autor/haikumoje.html strona na multiforum z kawalkami izy koter (nie znalazlem juz prywatnej strony a wiem ze kiedys byla) mforum.pl/-haiku--t2820.html waldemar frackiewicz (mozna cos wybrac) www.zb.eco.pl/zb/22/frackiew.htm mariusz parlicki mparlicki.w.interia.pl/page2.html bengbu bengbu.webpark.pl/haiku03.htm strona oliko oliko.prv.pl/ poezja-haiku.webpark.pl/nadeslane.html www.raaav.xt.pl/ jakbys nie kombinowala czeka cie przerzucenie tysiecy kawalkow w archiwach. frustrujace zapewniam. spiesz sie bo strony znikaja (autorzy nie zyja, wypalili sie, zmienili zainteresowania itp). z Bogiem pietrek
Ann N.N. Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Ale dużo... Ślicznie dziękuję tygrysku. Na pewno się przyda. :o)
Wstrentny Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję. kiedy mam się zgłosić do najbliższego McDonalda?
Rekomendowane odpowiedzi