Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaniemówiło
Ale jeszcze bije
Moje serce lekko krwawiące
Chce kochać póki żyje

Gdyby mówiło wszystko
Było by zdecydowane
Nie cierpiało by tak bardzo
Serce – powiedz mi czy to właśnie dla niego żyje?
Czy to właśnie Ty dla niego tak pięknie bijesz?

Opublikowano

zadano malo ciosow dlatego malo krwawi a cierpi mocno bo ciosy byly mocny ale jeszcze nie az tak mocne aby serce bardzo mocno krwawilo
dziekuej za komentarz i pozdrawiam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

A ja słyszę wszystkie swoje potknięcia i pomyłki.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jednak zdecydowałem się upubliczniać... Dzięki za wsparcie jeszcze raz.
    • @APM   Świetna personifikacja samotności - "żaba udająca księcia" to trafny obraz złudzenia -  wabi starą bajką, ale bez przemiany. :)  Podoba mi się. :) 
    • Na wiosce, moją drogą. W ruchu posuwisto-zawrotnym. Widziałem jak coś przebiegło. Nie wiem co. Zobaczyłem tylko gnojka cień.
    • @Starzec

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

A może w garść wziąć zignorować głupi dzwonek gdy granice przekroczone   wziąć na bary los choć być może cios za granicą  ową czeka   lecz dla dobrego człowieka  najważniejsza być powinna odwaga cywilna   a być może los łaskawy nie ukarze ale zbawi i swój wygrasz los. Pozdrawiam :)  
    • @EsKalisia   Stopniowanie "oczekiwań, wymogów, żądań" świetnie pokazuje narastający ciężar, pod którym gubi się własne, proste "chcieć". Najmocniejsze jest to, że pytanie o prawo do zwyczajnego chcenia brzmi tu niemal jak coś zakazanego, wymagającego usprawiedliwienia - i chyba właśnie o tym jest ten wiersz - jak bardzo potrafimy oduczyć się prostych pragnień pod presją cudzych oczekiwań. Bardzo uniwersalne.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...