Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 niech bieda wstanie kasa idzie niech portier zamknie szczelnie drzwi niech pan adwokat cicho siedzi a prokurator niechaj grzmi publiczność tele radio prasa niechaj wyłączą swe gadgety ja wiem co komu komu krata ława przysięgłych won niestety po wysłuchaniu stron cierpliwym po analizie paragrafów biedę skazuję w świecie żywych na nędzę dożywotnich czasów i niechaj lud po wszystkie czasy pamięta kasa pierwsza jest bieda i nędza w plebs i w masy kasa jest sądem bieda nie
Beenie M Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 kasa, kasa, kasa ... tak jest i było i pewnie będzie, że tam gdzie kasa wszystkiego w bród ale do czasu jej racja wszędzie zmięknie gdy stanie u Piotra wrót to tak na marginesie, ale czasami warto i jej przyznać rację ;))) a wiersz, w porządku, jak na Poete przystało, tylko jedno pytanko, czy w III 1 ma być cierpliwym?, a może cierpliwych? pozdrawiam :)
Waldemar Talar Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 święta racja Stefanie- wiersz ma prawdziwą twarz- a trzecia zwrotka to majstersztyk . pozd. Waldemar
HAYQ Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 ja myślę, że jest ok., bo przy dokładniejszym wczytaniu widać róznicę - cierpliwych byłoby dobrze, ale jednoznacznie, a "cierpliwym" (...) biedę skazuję daje do zrozumienia, że dowala jeszcze bardziej tym najbiedniejszym i z reguły - jak to w życiu bywa najcierpliwszym. Wiadomo - najsłabszemu najłatwiej dokopać. Wiersz super - ośmieszający wymiary, nie tylko sprawiedliwości. :) Pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za słówka. Ma być cierpliwym. Pozdrawiam Splendidowo.
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Waldemarze, pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za komentarz, to sąd jest cierpliwy (samochwałka), pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 niedługo "rewaloryzacja" emerytur; ludziska pogłupieją zupełnie ze szczęścia, że taaaką kasę dostali! Pewnie starczy na butelczynę, to i ja sobie strzelę, bo jak mówi pan Pieczka w jednym z seriali; "wódki człowiek nigdy nie przepije, a forsę - tak!" Ładny i mądry wiersz. Serdeczności - baba
HAYQ Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za komentarz, to sąd jest cierpliwy (samochwałka), pozdrawiam. rozumiem, że chodzi o "cierpliwym będąc" :) No cóż, ja odczytałem trochę inaczej, ale też mi się zgadza -tym lepiej dla wiersza.
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dz. Baba, pozdrawiam, Stefan.
Marusia aganiok Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Pewnie, że kasa rządzi i nigdy nie będzie inaczej w zastanej rzeczywistości.Jedynie trzeba uciekać przed biedą niekoniecznie na własnych nogach:)))) Pozdrawiam:)
Marlett Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Stefanie! Rzekłeś prawdę;) PozdrawiaM.
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właściwie to kasa i seks, ale to na inny wiersz, dz., pozdrawiam. Stefan.
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam Marlettko, dz.
ginger soul Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 3 zwrotkę zabiegam :) jest świetna i . do dopracowania moim zdaniem 2, bo trochę zgubiony jest rytm. najlepszy wiersz jaki dziś tu przeczytałam :) odstajesz od reszty :) po co w ogóle warsztat? pozdrawiam ginger PS. zapraszam do ciebie i czekam na sugestie :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Ginger, będę zaglądał do Ciebie, pozdrawiam, Stefan
zak stanisława Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Stef, ja to bym zaprosiła do siebie ale na wiersz... ino na naleweczkę, pies drapał wszystkie biedy, nabieram wody w usta i cierpliwie wycierpie te biedy im tylko na sądzie ostataecznym dokopią cmok siarczysty Steff!
Judyt Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 mhm nie usnęłam a późno wdepnęłam więc dobry pozdr. ciepło
myślątko Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 czyściutki taki po dokładnym obglądzie, zrównoważony i nic za mało nic za dużo takie lubimy ;))
Stefan_Rewiński Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dz. Stasiu, naleweczkę przywieziesz na POP III, zrobimy sąd nad kasą, a zwycięży seks. Pozdrawiam serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi