Tali Maciej Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 wiosenna liryka spod palców umyka muzyka słowika w zdaniach się zamyka napotyka fonetykę i leśną ciszę opiszę to co ujrzę to co gdzieś usłyszę igraszką światłocieni łąka znów się mieni w pnączach korzeni trawa się zzieleni a na horyzoncie płomiennie wciąż bez końca jeziorem tafla lśniąca gorącą purpurą słońca i wieczorną porą zagrają koncert świerszcze debiutanckie pierwsze swe najszczersze wiersze
Sylwester_Lasota Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciekawa zabawa rymami, chociaż w jednym, czy dwóch miejsch mnie podrażniło ;). pozatym, nie znam się, ale wydaje mi się, że z tymi pnączami korzeni coś jest nie tak, bo korzenie, to wiadomo, a pnącze, to, chyba, coś co się pnie, czyli jakby z drugiej strony. tak czy siak... pozdrawiam ;).
a._mrozinski Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Podoba mi się, jestem pod wrażeniem chociaż wszystko tak śpiewnie płynie, że aż utrudnia odbiór. Arek
zdzisław dyrman Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 W trzecim dwuwersie wiosenna liryka, co napotkała fonetykę, potknęła się. O fonetykę. I jakoś te sylaby zaczęły się mnożyć. Ostatni wers już się nie da czytać. Pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciekawa zabawa rymami, chociaż w jednym, czy dwóch miejsch mnie podrażniło ;). pozatym, nie znam się, ale wydaje mi się, że z tymi pnączami korzeni coś jest nie tak, bo korzenie, to wiadomo, a pnącze, to, chyba, coś co się pnie, czyli jakby z drugiej strony. tak czy siak... pozdrawiam ;). pisanie rymami jest już tak wyświechtane że zawsze będzie to czymś odgrzewanym i mało oryginalnym dzięki za wizytę pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale tu nie ma co sioę głowić nad tekstem, to taka zwykła impresja pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w pierwotnej wersji całość była utrzymana trzynasto zgłoskowcem, ale stwierdziłem że wsadzę jeszcze kilka rymów wewnętrznych by położyć większy nacisk na melodykę, jeśli tekst się nie obronił to już autor nic na to nie poradzi(-: (chyba że napisze od nowa) pozdrawiam
zdzisław dyrman Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 To Pan wsadzi pierwotniaka w komencie i się ludziska wypowiedzą.;)
Tali Maciej Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiosenna liryka spod paluszków umyka muzyka słowika w zdaniach się zamyka napotyka fonetykę i leśną ciszę opiszę to co ujrzę to co gdzieś usłyszę igraszką światłocieni łąka znów się mieni w pnączach korzeni trawa się zazieleni a na horyzoncie płomiennie wciąż bez końca jeziorem tafla lśniąca gorącego słońca i wieczorną porą zagrają koncert świerszcze debiutanckie pierwsze najpiękniejsze swe wiersze pozdrawiam
Robert_Siudak Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 jeżeli ma być melodyka, to ja bym zostawił "palcuszki", bo "palce" mi tu coś zaburzają w tym dwuwersie. pozdrawiam.
Tali Maciej Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ma być paluszków a nie palCuszków, wkradła mi się literówka już poprawiłem przemyślę podszepty pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 daj teraz o tym piwie piosenkę ;)
Sylwester_Lasota Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 a ta trawa co się zzieleni, to tak ma być? czy tak jak w pierwotniaku, zazieleni? ta wersja w komentarzach, jak dla mnie, mniej drażniąca. dałbym tylko swe, tak jak na górze. pozdrawiam.
Tali Maciej Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. taaa, musimy się znów zgadać, bo muszę się zrehabilitować(-: pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a już nie będę kombinował i zostawie jak jest pozdrawiam dzięki za kolejne odwiedziny
Tali Maciej Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki(-: pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi