Baba_Izba Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 hej ty życie pędzisz jak na złamanie karku było już wszystko chwała i cześć a ciebie bez końca jest mało ot "koń jaki jest każdy widzi" i da się z niego wycisnąć więcej niźli się da ej żywocie pognajmy jeszcze w górę pod piach niesyta ty duszo i harda pieprzem i solą doprawiaj smak a ja śmignę ogiera po zadzie palcatem drania zachęcę galopem niechaj gna oj wigorze popuszczę wodze ostrogą dam łydkami mustanga ucisnę w rozwianej grzywie zatrzymam wiatr to z ciebie coś jeszcze wygniotę nie da się tylko wysączyć jeśli krwistości brak o rumaku gdzie niesie droga nie pytaj mnie grzeb nóżką nawet i latek sto potem kopytem do górnych bram z sił wszystkich walnij niech zabrzmi dzwon bo zwykle wierzchołkiem kończy się góra anieli ścielą tam łąkę już lnem bielonym na jasnych sznurach
JacekSojan Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 tak pędząc nie zauważa się ani tego, że się żyje, ani życia w ogóle; ale pokrzykiwać sobie można, i pohasać (na rumaku?); chyba po rumie; :) J.S
Sonehri Tija Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 (pierwszy mój komentarz na forum, bardzo sie stresuje) Brakuje mi jednak tej cytryny, to był moim zdaniem dobry pomysł. Ale pędzący rumak też fajny:) Tylko czy jesteś pewna, że to dusza ma doprawiać smak? W tym miejscu coś bym zmieniła. Pozdrawiam!
Rafał Różewicz Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 eh te baby:) ale do tego czasopisma "Mucha" z przełomu XIX i XX wieku by super pasowało, tam nawet były satyry na Hitlera, a tak ten utwór jako satyrę odbieram.
Marusia aganiok Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Jako satyra z przytrzaskiem - tak mi tego konia żal:))) bo jak nie wyjdzie to będzie wszystko na niego:)) Fajnie,że powstają różnorodne wiersze - jest co czytać i można się zatrzymać u Ciebie Babo!!!!:)) Pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, tak! i na i po, a i czasem w stanie wskazującym ( ale wtedy od konia z daleka)! - dziękuję baba heej!
Baba_Izba Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi miło - dziękuję! Pozdrawiam bardzo. - baba
Baba_Izba Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tym bardziej dla mnie cenne. Z cytryną, też zachowam (ku pamięci) - dlatego nie podmieniłam. Żywot - to ciało i dusza razem, czasem i duszy coś się chce - z pieprzem. Świeżość spojrzenia, każe mi się zastanowić nad tym. Dziękuję i zapraszam w przyszłości. (najpóźniej w sobotę) - baba - heej!
Baba_Izba Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zajrzę do "Muchy", dziękuję za czytanie i odczucie po. eh, rżyć się chce! - baba - heej!
Baba_Izba Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wszystkim koni, koni, koni żal! Fajnie, że tak uważasz, odwiedzaj, zatrzymuj się - zawsze zydelek podsunę, i to blisko pieca! - baba heej!
Rekomendowane odpowiedzi