ula Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 nie będzie więcej szalonych rzeczy z patelni i brytfanny wypieków także tych na twarzy jak przy oglądaniu meczu tylko w szybce piekarnika skończy się seria porannych kubków kakao z rysami od rzutów do zlewu i jajecznic bez glutów w końcu gdzieś ulotni się zapach malinowej herbaty zabrakło rzeczy najważniejszych serca i dłoni
zak stanisława Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 nie będzie więcej szalonych rzeczy z patelni i brytfanny wypieków przy oglądaniu meczu w szybce piekarnika ??? cmok
ula Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 o chyba lepiej, tak Stasiu, dziękuję nieoceniona, nic dalej?.. może bliżej;) niuch
zak stanisława Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 skończy się kakowa seria kubków z rysami od rzutów do zlewu ulotni się zapach malinowej herbaty na dłoni serca do jajecznicy bez jaj a tak?? bo gluty beee łe, itepe
HAYQ Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 spodziewałem się jakiegoś makabrycznego zakończenia, choćby takiego, że biedaczek "dochodzi" sobie powolutku w piekarniku ;) ale tak też dobrze. Ciekawy wiersz. Pozdrawiam.
Waldemar Talar Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 smutny ale jak to mówią- życie to nie bajka ładnie to ujęłaś pozdrawiam Waldemar
JacekSojan Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 "jajecznic bez glutów" - te "gluty" to jakaś metafora? aluzja literacka? no bo jeśli "gluty" to tylko gluty, to niech sobie egzystują tam gdzie się narodziły - niekoniecznie miejsce ich w poezji... J.S
ula Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 jaki wysyp komentarzy, dawno tak.. Stasiu, przemieszane chyba jednak.. na nie-moje;) HAYQ, nawet nie przyszłoby mi nic takiego do głowy to trochę makabryczne;)) dziękuję IN, Waldemarze, również dzięki za pozostawiony miły ślad:) Jacku, gluty wiem że są be i wszystko o nich, żadna tam metafora czy inne cudo, pomyślę czy zostawić; owszem, że tragedia się nie stanie, jeżeli je usunę;)
Baba_Izba Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 ja wolę te gluty w wierszu niż w jajecznicy, nawet z jajek do ciasta - też je wyjmuję, brrrrrr one są śtraśne! Może i dlatego rozumiem, co znaczy, że nie będzie nigdy więcej "jajecznic bez glutów". Dla mnie jest to mocny argument! Peelka widać okropnie wkurzona! (ale nie mam nic do tego - jak z wiersza znikną) Ja ,tylko tak, a propos. Pozdr. b. - baba
ula Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Babo, oj rozumiesz;) pozdrawiam cieplutko na przekór aurze;( Natuskaa, miło że tu wfrunęłaś:))
Rekomendowane odpowiedzi