Bartosz_Cybula Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 chciałem kiedyś zajrzeć w świt słońca wybierać pozorne drogi bez przejścia dla pieszych podobno zawsze istniały łatwe kolacje rozbieranie przebieranie i bieda którą klepią po tyłku zboczone nierówności stały się znośne liczenie kamieni to ostatnio ciekawostka ale już tylko pomarańczowe domy stoją i na coś liczą
Jimmy_Jordan Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 jeszcze pomyślę, jak nie wymyślę uznam za bezsens ;P pomarańczowe domy to domy o zachodzie słońca czy jak? pozdrawiam Jimmy
Judyt Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor zdaje się chciał ukazać swoje radości które przykryły się rudymi domami cokolwiek mają tak w ukrytym znaczeniu to całkiem nieźle w poszukiwaniach chyba pozdr. ciepło
Bartosz_Cybula Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pomyśl :) liczę na jakieś sugestie pomarańczowe domy - zardzewiale czy coś tam
Baba_Izba Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 ja bym zakończyła w ten sposób: >liczenie kamieni to ostatnio ciekawostka domy z cegieł najdłużej stoją (albo: trwają?) i na coś liczą ale to tylko ja, może nie o to chodziło? -baba - hej!
Bartosz_Cybula Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie chcę cegieł :) pomarańczowe muszą zostać nie wiem chyba wrzucę w takiej postaci w jakiej jest, moze tylko wersyfikację zmienię zwłaszcza w pierwszej strofie?
Baba_Izba Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 jak nie - to - nie! Można nie lubić cegieł, choć takie "ceglaste" cegły - wypalane - wszystkimi odcieniami rudości sie mienią! Domyślam się - dlaczego!( Ona też by nie chciała!) Też bym wolała; moja pomarańczko, niż; moja cegło! Baaardzo mi się spodobało to: " nie chę cegieł."! Wyskoczyła baba z cegłą! łoj, łoj, łoj! Nie wiem co i jak pomóc, ale chęci, też ponoć się liczą! Choć dobrymi radami(cegłami) - już piekło wybrukowane! Rozweselona odzewem - baba pozdrawia - heej!
Bartosz_Cybula Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Babo ale to nie o pomarańczce jest ino o przemijaniu. A poza tematem- w moim poprzednim poście nie jest ortograf tylko literówka, powinno być "wrzucę" a nie "wrucę" - to tak apobiegawczo :D Rozweselam odzewem Babę Pomarańczkę hej
Rekomendowane odpowiedzi