zak stanisława Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 może kiedyś napiszę prawdziwy wiersz nie pytaj dlaczego kiedyś nie teraz żłoby na moim Parnasie pełne są sieczki długopis obrósł w pióra i nie chce odlotowo traktować mojej sprawy ołówek wystrugał się ponad zamiar rozłożył jak stara drewutnia grafit na niebie tworzy sklepienie pomrocznej jasności nie pytaj czego tam szuka nie odpowiem, za krótkie palce żeby grzebać w cudzych myślach lub stać poza granicami światła z migotaniem w pustych kieszeniach którymi potrząsam z przyzwyczajenia nie pytaj
Judyt Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 chciałoby się dopowiedzieć nie pytaj a ufaj piękny wiersz, ps. do tego miałabym dobry film - tak się skojarzyło mm zdaje się że jest prawdziwy grafit fajnie się skomponował pozdr. ciepło
zak stanisława Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 ja też ciepło JUdytko, cmok
Judyt Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a to jeszcze dwa:że wyczerpany podmiot liryczny ale jednak do góry:) pozdr. ponownie
adolf Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. biorę ;-) super wiersz... dodaje do ulubionych... np. do mnie bardzo pasuje ;-0 pozdr.
Ania_Gwiazdeczka Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Droga Stanisławo:) Mnie również niezmiernie się podoba, mam tylko jedno pytanie: Czy nie powinno być "długopis obrósł w pióra lecz nie chce odlotowo traktować mojej sprawy"? Taki drobny szczegół i nie wiem, czy w ogóle potrzebnie się czepiam, bo nie wiem, jaki był zamysł Autorki(?). Wierszyk jest bardzo ciekawy i dlatego stawiam(bo mogę^^) ++ :)) Pozdrawiam cieplutko Gwiazdeczka
zak stanisława Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Aniu, Gwiazdeczko, raczej nie - obrósł i już nie chce, bo mu za dobrze się wiedzie, więc po co ma się wysilać... miło że czytasz uważnie cmok, adolfie kłaniamsienisko
Ania_Gwiazdeczka Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 A widzisz! :)) Głupia baba jestem i tyle! Ale miło, że cierpliwie tłumaczysz:P:P:P To ja tak jeszcze z pół plusa dostawiam, bo to głębszy sens ma, dla tych bardziej myślących:) Ja również ciepluchno pozdrawiam:))) Gwiazdeczka
Marusia aganiok Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Grafit fajnie powędrował na niebo:) Pustych oczodołów się boję, ale dobrze się czyta:) Pozdrawiam:)
ava mirabell Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak mi smutno, że tak profesjonalnie smutno... pzdr; serdecznie :) zw - sze a.m :)
Wstrentny Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo ładnie. a może by tak jeszcze: "ołówek wystrugał się ponad zamiar"? tak tylko się pytam, żeby nie błądzić. jak zaplanowali statystycy, Polacy mają dziś zjeść 100 milionów pączków. superpączka życzę, takiego z "Dżemem" w środku: pl.youtube.com/watch?v=4Zw2fUaOvUw Dzisiaj miałem piękny sen, naprawdę piękny sen. Wolności moja, śniłem, że wziąłem z Tobą ślub. Słońce nas błogosławiło I Księżyc też tam był Wszystkie gwiazdy nieba. Wszystkie gwiazdy pod. Dżem "Sen o Victorii" (fragment)
zak stanisława Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Kochany Wstrentny a co na to Słodka? ;)) ale miło przywitałeś mój dzień,słodko, pączusia zjadłam (z Dżemem, oczywiście), a teraz zbijam na rowerku kalorie:P dzięki serdeczne Mirabelko, mówisz że smutno? ależ nie to raczej optymistyczne na odwrót:P cmok
Baba_Izba Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 i wczoraj tutaj byłam i dzisiaj jestem. Delektuję się (zamiast pączka)- wierszem. Też, przed chwilą pokonałam jednośladem (?) domowym znaną trasę nad jez. Lubniewsko. Mój "ołówek wystrugał się ponad zamiar", ale, niestety nie zaszeleścił tak ładnie jak Twój- na seledynie. Nie tracę nadziei, że może, kiedyś, kiedyś...na razie tylko; do szuflady! Serdeczne - heej
zak stanisława Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 pchełko, sorry nie skapłam od razu, widac w jedny casie pisałyśmy jeśli mówisz to wiesz, a poszatkowałam, tak jak mnie szatkuje moje ego... alej jeśli mówisz że zle to się poprawię...:) cmok Babo, nie przesadzasz czasem? dlaczego do szyflady! tam nic sie nie dzieje a tu się poprawi, doradzi! dawaj cmok w oba policz-ki dzięki za dobre słowo
IN Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie gadam, że źle, ino poddaję pod rozważenie a widzę że już pozmieniałaś masz odrzutową miotłę? :)))
zak stanisława Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 toć wiesz , że mam motorek w d... ;)):PP
Rekomendowane odpowiedzi