Wstrentny Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Tuż tuż przed jaskółkami dziewczyna w krótkiej spódniczce, dzieci wyległy na place i chmury znowu liryczne - lecz czym byłby pierwszy dzień wiosny, gdyby nie było wojny? Tuż tuż za zwykłą nocą Miasto bez latarń, neonów - w ciemnościach ludzie toną jak w niespokojnym morzu, bo czym byłby wieczór spokojny gdyby nie było wojny? Tuż tuż, ktoś ręce składa jak co tydzień się modli, żeby mieć nie sąsiada a lepszy od niego samochód - bo póki co, Bóg jest hojny i jeszcze będą wojny. ---------------- wersja skrócona: styczniowe słońce - dziewczę w krótkiej spódniczce przed jaskółkami
zak stanisława Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 skrócona wersja bardziej mi odpowiada;) super haiku cmok
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 -pięknie wstrentny, ale ty wiesz, że ja nie jestem obiektywny w ocenie twoich wierszy, tak więc, witaj i daj więcej takiej poezji.
HAYQ Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Wiedziałem, że po takiej nieobecności wrzucisz coś dobrego. Kurczę, przydałyby się nutki. Świetny tekst i zazdrośnie czekam na następny :) Acha, haiku też niezłe, ale nie znając całości, to zupełnie coś innego. Pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Dobrze, że już Pan wrócił, ładne to, pozdrawiam - baba
Wstrentny Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, bo mnie też się podoba. nie to, że haiku, tylko ta dzieweczka w nim tak stęskniona za wiosną, że nie oglądając się na jaskółki falstart zrobiła. widzieć taką niespodzianie na ulicy naukowo nazywają: ociepleniem klimatu. pozdrawiam wstrentnie
Wstrentny Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witam i się cieszę z odwiedzin. pozdrawiam na dodatek wstrentnie.
Wstrentny Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję. haiku?... bo aż się prosiły te dwa pierwsze wersy. pozdrawiam.
Wstrentny Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. też cieszę się, że wróciłem. fajnie tu a i Baba nieraz w Izbie się trafi. czy też na odwrót (ale też piknie). pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi