Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Witalisa Bardzo dziękuję za komplement i zapewne słuszne spostrzeżenie, a pisać bym może chciał i być może odlotowo ;)
    • Pięknie poetycko i subtelnie napisany wiersz – oszczędny w słowach, a jednocześnie pełen emocji. Czuć w nim bezsilność i walkę...pozdrawiam serdecznie*)
    • @Jacek_Suchowicz   Oj tak, tłamsi, męczy i dręczy, ością w duszy sterczy

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Kiedyś doszedłem do wniosku, że zarówno nasz fizyczny "kostium", jak cała biografia, jest dekoracją dla dialogu naszej wolnej woli z Tym Który Jest.  Życie krótkie, życie długie. Ciało piękne, ciało brzydkie. Życie pełne nieszczęść i to łatwe, pełne szczęścia - są nieistotnym z pewnej perspektywy ekranem, na którym tworzy się obraz naszych wyborów wolnej woli, budujący lub unicestwiający nas dla TKJ.  Na początku była MIŁOŚĆ, później było "słowo". Na końcu znów będzie MIŁOŚĆ, w której będziemy lub nie, już z własnej wolnej woli. Wszystko inne jest dekoracją, która ma wymierną wartość "tylko" w naszym życiu. Dziękuję Ci i pozdrawiam :-)
    • @monon kiedyś sądziłem, że do przystani się dopływa, ale myliłem się, bo przystań na wielkie na ogół się buduje ;))
    • @Waldemar_Talar_Talar Piękna Mantra !!
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...