Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za Twoje oczy
w ogień bym skoczyła.
Za Twoje oczy
oddałabym cały świat.

Za twoje oczy,
Nie,nie!
Nie zapomnę ich,
ani pod ziemią,
ani w niebie.

Twoje oczy mają moc,
można się
w nich przejrzeć
i w nich zauroczyć się.

Widać w nich Twoją duszę,
która jest taflą wody
w której myję się,
są jak lustro
w którym przeglądam się.

Za Twoje oczy ...

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Za Twe oczy zielone, czyli disco-polo wypada lepiej.

Krzysztofie przytocz słowa z disko-polo jak tak sądzisz,
nie będę miała nic przeciwko temu.
A może spotkałam takie oczy?

Odpowiadając mi, tylko się Pani pogrąża.

Każdy zna szlagiery disco-polo, bo "lecą" wszędzie. Pani "disco" na szczęście tylko tu sie szmera.
Opublikowano

a Ty już się nie masz do czego przyczepić?
nie twierdzę
jestem do tańca i do różańca;)
ale o Bogu nie zapominam,
choć aniołem nie jestem,
bo tyłkiem o piekło zachaczam,
ale myślę,że bóg wybaczy mi;)
żeby Ciebie udobruchać:)
od nie nawiści.

Opublikowano

To ty tak sądzisz:)
nie ja,

Nawet 7m zmysłów nie odgadnie,
co w takich oczach widać.
Widać nie znasz się na oczach?
Ja za takie oczy w ogień skoczę,
bo są niebiańskie.;)a przede wszystkim są szczere,
a to najważniejsze.
Pozdrawiam milutko

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• I choć ulice wąskie straszą czasem jadem,   choć wśród zgorszenia żądzy wodospadem rozdziela się brud, szaleństwo ulicy,   wokoło nędznicy i rozpustnicy i ludzie dzicy, choć z okna ktoś krzyczy, w piwnicy ktoś ryczy, zza rogu ktoś syczy, ktoś tobie źle życzy,   znikają sceptycy i szerzy się mistycyzm i choć przecznicę od tej przecznicy dzielą kierownicy, łóżko ladacznicy, skupy alkoholu i maratończycy,   tu dzieje się wszystko, to tylko się liczy.

• do dziś nie potrafi pogodzić się z tym ani tego zrozumieć czemu tylko dlatego ze jeden raz nieświadomie się pomylił to piękno o którym marzył zamieniło się w jedno wielki gówno którego śmierdzący zapach ciągle za nim podąża a przecież otaczają go tacy którzy ciągle popełniają błędy albo się mylą - a mimo to ich marzenia się spełniają i pachną jak perfumy
    • leki z bożej apteki- żegnam Panią samotność- - kiedy się rozpuszczą. po coś nie siedzę przy biurku po coś nie stoję przy maszynie po coś nie pcham wózka                    ... rozglądam się wkoło kwiaty, kiście winogron, słońce w środku              suszone śliwki cisza, ta cisza przerywana śpiewem rozglądam się i rozgaszczam w krótkiej chwili kiedy ludzie o niedorzecznie wielkich sercach dźwigają też moje jestestwo. Obiecam im jutro, że zerwę z toksycznymi osobami i złymi nawykami; będę zasypiać o 22 i kłaść się o 19           pisać wiersze                     o mięcie, rozmarynie i melisie                    ...      
    • @Alicja_Wysocka     jakaś niezdrowa nadprodukcja myśli?   bo jestem raczej milczkiem:)   i kocham ciszę!    
    • @violetta   będę próbował :)   dziękuję:)         @Poet Ka   tak mi teraz coś przyszło na myśl.   kocham obrazy Moneta, Maneta, Kandinskyego, Degasa.   a kiedy przyjdzie mi chęć o nich pomyśleć pierwsze co przychodzi mi na myśl to......van Gogh.   zastanawiam się dlaczego?   może przez jakąś szczególną lepkość jego obrazów.   to jego grubofarbiarstwo?   nie wiem.   ale coś w tym jest.   chociaż jego malarstwo lubię średnio.     masz może jakieś myśli na ten temat?    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...