Mark Kitschmann Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Czemuś takim mnie stworzył Innym walczyć kazałeś Dałeś rozum i nogi A mnie wziąłeś w opiekę Z setek myśli powstałych Wszystkie dziś w sobie noszę Tyle pytań zadanych Bez echa odpowiedzi Tylko słodki smak życia Na mych zmysłach osiada Nie znam bólu za życia Poznam męki po śmierci Tak ból ten się nakłada Strachem mętnej przyszłości Tak moja walka staje Się tanim zwyczajem Prostym, istnym schematem Który tylko chce płynąć
Lena Achmatowicz Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 "Innym walczyć kazałeś Dałeś rozum i nogi" sami sobie każemy. chyba daleko nam do bogów. chyba, że wielu jest bogów, a jeden wyznawca. zaręczam, że skoro powstał wiersz, jakiś rozum za tym się kryje, choć chyba ten rozum nie postawił na warsztat tekstu. polecam warsztat orgowy. serdecznie pozdrawiam
Mr.Suicide Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 zastanawiające - skoro bóg / Bóg coś rozkazał podmiotowi lirycznemu, to znaczy, że zrobił z niego niezwykle ważną postać i obdarzył wieloma pozytywnymi zdolnościami. czy podmiot liryczny jest wobec tego aniołem ? idąc jednak dalej peel mówi, że nie zna bólu za życia - jest więc mordercą ? może duchownym ? o czym nie byłby ten wiersz, zgadzam się z Leną, bowiem Bóg dał nam własną wolę, niczego nam nie rozkazał. możemy robić, co nam się żywnie podoba. utworowi brakuje więc logiki. chyba, że peel uważa się za pewnego rodzaju proroka, medium. nawiązuje więc do tradycji romantycznych. tak czy inaczej wiersz nie zachwyca i zachwycać nie będzie. treść utworu przekazana jest w sposób banalny. nie ta epoka drogi Autorze. radzę posłuchać się następnym razem Leny i zajrzeć do orgowego warsztatu. pozdrawiam.
Szugar Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 a właściwie to jaki adresat ma problem?
Rekomendowane odpowiedzi