Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Te smutku łzy stracone dni na szali śmierci składam Idę we krwi kończy się byt w pręgierzu ciało stawiam Przenieś mój cień w głęboką toń i w głazach zgasłe oczy Weź z cierpień moc i marzeń trzos i utop w mej rozpaczy.   Po moje dni ostatnie dni w symfonii krzyk pochowam I czołgaj mnie i rób co chcesz bym wierność mógł dochować Po zgonu kres po bólu dech krzywd zbitek w pieśń zebranych W poszyciu drzew słowiczy śpiew i z tęsknym przytulaniem.   Wyrwij mnie stąd w istnieniu moc niech puszczą pręty klatki I rozważ mnie na szali śmiech na drugim słów ostatki Człowieczy los tak kruchy jest prawdziwe miłowanie  I chciałbym móc na żalu dnie w Twym świecie się odnaleźć.   I porwij mnie nadzieję złóż i w urnie odkręć wieko Cóż może być gdy czołgam się do ust Twoich daleko W rozstaju dróg zatrzymał mur ze zdarzeń urojonych I nie wiem już czemu to ja dziś jestem w proch zmieniony. 
    • powiedział mi że przeszłość i przyszłość go nie interesuje że liczy się to co tu i teraz czyli teraźniejszość   że nie będzie głowy zawracał czymś co było albo co będzie przecież nie ma znaczenia bo i tak będzie jak będzie że to świata nie zmieni    ja patrząc na niego pomyślałem cholera dużo w tym prawdy że warto to przemyśleć zanim  się cofnę lub zrobię krok w przód   po pożegnaniu udałem się do pobliskiej knajpki by móc w niej poczuć  tu i teraz smak aromatycznej  kawy i słodkiego szampana   bo nie wiadomo czy jutro nadarzy się taka okazja czy pozwoli cieszyć się chwilą  prawdziwą  a nie taką która była lub będzie    
    • ,, My ludem Pana i jego owcami,,        Ps. 100    radujmy się i cieszmy    ziemia i woda góry i doliny  piękno przyrody  dar Boży    dawna łąka  dziś pełna autostrad budowli  wyrosły myślą człowieka  jego twórczość nie zna granic  stworzony na podobieństwo Boga   wysławiajmy Pana  On pasterzem i zbawieniem    dobro lub zło  cudowny kwitnący świat  lub  wojna agresja zniszczenia  jaka droga    wspomagaj nas Panie  jesteśmy Twoimi owcami    5.2025 andrew  Niedziela, dzień Pański         
    • @Naram-sin Faktycznie słuszna uwaga. Wezmę to pod uwagę przy pisaniu kolejnych wierszy o kotach. A Na pewno się takie trafią, bo kocham te zwierzęta

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• no cóż każdy ma do tego prawo gdy czuje się niepewnie.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...