Dominika_Stara Opublikowano 3 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Błądząc po tajemniczym lądzie Wśród szczytów marzeń Niedaleko głazu prawdy I obok strumyka fantazjii Natrafiając na okręty Z ładunkiem poezjii Widząc drzewa z zwieszającymi się Owocami natchnienia Ziemię pachnącą myślami I niebo rojące sie od pomysłów Dotykając chmur miłości Przemierzając plaże przyjaźni Myślę
Jean-Baptiste Grenouille Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tu w sumie przestałem czytać choć oko jeszcze gdzieś zobaczyło miłość fe ogólnie okropnie i paskudnie nie oszukujmy się jest źle! bardzo źle! to nawet poronienie jest! fe!
Pancolek Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tu w sumie przestałem czytać choć oko jeszcze gdzieś zobaczyło miłość fe ogólnie okropnie i paskudnie nie oszukujmy się jest źle! bardzo źle! to nawet poronienie jest! fe! Grenouille ma rację - jest bardzo słabo. Nie nazywaj uczć w swojej poezji przede wszystkim, bo to klęską nad klęskami (miłość, przyjaźń). Jesli miałbym ten tekst machnąć po swojemu, zapisałbym go tak: po tajemniczym lądzie szczytów marzeń ==> do wywalenia, ale pomysłu nie mam na zmianę. niedaleko głazu i obok strumyka natrafiamy na okręty z ładunkiem słów na drzewa z wiszącymi owocami ziemię pachnącą myślami niebo rojące sie od chmur przemierzamy plaże To i tak jest opis, który dla przeciętnego czytelnika ma średnią wartość poetycką, ale zauważ, co wyrzuciłem od razu i przy następnym wierszu nie używaj tych słów. Naczelna zasada. Przynajmniej moja. Wiel/uśmiechu.
Mr._Żubr Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Taki tam bełkocik. Pozdrawiam.
Marlett Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wyliczanka pozdrawiaM.
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Nazwy uczuć w takim natężeniu niestety są nie do zdzierżenia - dla przeciętnego czytelnika... O tych bardziej w poezji osadzonych nie wspominając ;)
slawomir_zeromski Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 ja dla siebie bym wybrał [quote]Błądząc po tajemniczym lądzie Wśród szczytów marzeń I obok strumyka fantazji Natrafiając na okręty Z ładunkiem poezji Ziemię pachnącą myślami I niebo rojące sie od pomysłów Dotykając chmur miłości Przemierzając plaże przyjaźni Myślę i to jest dobry wiersz. gratuluję :) zapraszam do siebie na [url]liryki.pl[/url]
slawomir_zeromski Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 przeczytałem komentarze poprzedników i jestem zdziwiony! ależ to naprawdę dobry wiersz! oczywiście - sam bym z niego coś usunął ale też zdecydowaną większość bym zostawił (o czym zresztą jest w poprzednim komentarzu). jeśli nie podobają się wam tak pozytywne strofy jak te to co wg was jest dobre lub lepsze od tego wiersza? podajcie link...
Mr._Żubr Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Mi się nie podoba tak po prostu i już. Bo tak. Uzasadnienia nie ma. Wyszło.
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Błądząc po tajemniczym lądzie => może lepiej byłoby w pierwszej osobie? Wśród szczytów marzeń Niedaleko głazu prawdy I obok strumyka fantazjii => to poraża infantylnością i "i" Natrafiając na okręty => błądze po lądzie, a tu nagle okręty? trzeba koniecznie coś z tym zrobić. no i może lepiej w pierwszej? Z ładunkiem poezjii => o jedno i za daleko ; Widząc drzewa z zwieszającymi się => ze - byłoby lepiej Owocami natchnienia Ziemię pachnącą myślami => przemyślałbym propozycje Pancolka co do usunięcia pewnych wyrażeń, chociaż osobiście nic nie mam przeciw pisaniu o miłości, prawdzie, itp., ale taka kumulacja, to rzeczywiście trochę przesada, a pisze o tym w tym miejscu, bo wystarczałaby mi pachnąca ziemia :). I niebo rojące sie od pomysłów => niech by się zaroiło czym innym, bo pomysły, to raczej z głowy... chociaż z drugiej strony... Dotykając chmur miłości => w pierwszej? Przemierzając plaże przyjaźni => jak wyżej Myślę => myślę, że to najlepszy fragment :).
Pancolek Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1 strona na P. Rozjerzyj się Pan. Na tacy podać, bo samemu nie łaska?
avals Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Dość infantylny, choć zgadzam się z poprzednikami, że zyskałby po okrojeniu nadmiaru słów i zastosowaniu pierwszej osoby. Nadmiar metafor bywa zabójczy.
Rekomendowane odpowiedzi