anna_rebajn Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 A ja modlić się nie umiem tak na przekór wszystkim prawom tylko w ciszy wiarę kąpię co mnie czyni bardziej nagą dziwna cisza delikatna nieuchwytna inna taka i roztapiam się w niej ginę bo jej wnętrze jak Itaka tam się w ćmę zamienić mogę która wspina się do światła w tle oddechu nikim jestem będąc częścią tego świata widzę noce rozespane na okrętach próśb płynące wielkie żagle z tęsknot tkane na jeziorach łez gorących widzę gwiazdy w tych jeziorach które w smutne patrzą lustra bo choć jasne nie rozświetlą gdy je dzieli od nas próżnia ale czuję też milczenie które rozpacz mroku wchłania żeby w złocie oddać miłość porannego zmartwychwstania ja się modlić nie potrafię tylko patrzeć patrzeć umiem wiem że Jesteś czuję przecież chociaż w pełni nie rozumiem pozwól proszę zostać dzieckiem i jak dziecko zbierać myśli żebym mogła pod Twe stopy dywan rzucić z kwiatów wiśni
bajka-bajka Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 przyznam, ze poczatek taki sobie, ale w miare czytania cos peka i jest chec by dobrnac do konca....ogolnie przemowilo...jest mysl...serdecznosci ;)
anna_rebajn Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Cieszę się, że Ci się spodobał. Napisałam go właściwie pod wpływem komentarza amarezzo do wiersza Waldemara Talara "Na modlitwy i prośby". Po prostu nasunęła mi się tka refleksja :-). Anna
Rekomendowane odpowiedzi