JacekSojan Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 pytałem o imię pytałem o nuty sny książki o drogę by najprostsza była ptasia uskrzydliła mnie mówiłem - lecę leciałem a ona pod łopian do stawu pod kamień rzucała mórz lusterkami grzebieniami borów chusteczkami pustyń im bliżej byłem tym dalej byłem osaczona jestem - krzyczała zniewolona odpadły skrzydła ten Ikar żyje nadal w chwilach długiego milczenia rusza ramionami jakby chciał coś objąć ogarnąć 1
Ewa_Kos Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Ładne. Myślę,że wrócę po przemyśleniu:))) Cecylia
Stefan_Rewiński Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 No to jesteś w formie, Jacku, gratuluję, pozdrawiam, Stefano.
Lena Achmatowicz Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Ikar kobiety nie ogarnie. nawet Bogu się nie udało chociaż była jedna. a wolność? nigdy nie istniała. moim zdaniem tekst jest piękny. serdeczności lenka
Almare Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 -objąć,ogarnąć....ocalić od zapomnienia, pewnie tak,bo... było młode i uparte roziskrzone miało oczy zakochane serce ech ....życie -lusterka, grzebienie, chusteczki, niepotrzebne,wypełniają kieszenie, damskie torby i drażnią takim skojarzeniem
Marlett Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 już późna pora a ptaki zbyt szybko odleciały pogubiły złote pióra... ten Ikar żyje nadal - tak.
JacekSojan Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Cecylio; wróć - z wierszem! ;) J.S marianna ja.; melduję, że poprawiono; :) J.S pchła szachrajka.; INko - ptasia grypa to nie ptak, jak INka to nie pchła (choć może i szchrajka...? :) ); ptasia droga to taka prosta, jak na mapie...najszybsza; ale zgadzam się, że Mój, i to mnie cieszy (przymiotnik, nie rzeczownik przy tym przymiotniku); pozdrawiam! :) J.S
JacekSojan Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 lenka.; tamten Ikar o kobietach nic nie wiedział, a tę - którą poznał miała na imię Śmierć; widać wszystkie jego sobowtóry nic się już o nich nie dowiedzą - przekleństwo Ikarów; a wolność? tyle jej mamy, ile naprawdę chcemy, jeśli naprawdę chcemy; serdeczności! :) J.S Almare.; atrybuty kobiecości mnie wcale nie drażnią; ich symbolika skłania zawsze do zadumy nad różnorodnością świata rzeczy; a "zakochane serca" godzą te wszystkie odmienności, wbrew niemożliwościom, bo taka jest ich siła; :) J.S Marlett.; i szare piórka to pióra; i szarość ma swoją wartość - równą "złotym"; pozdrawiam! :) J.S zak stanisława.; :)) J.S
Judyt Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 wzloty i upadki jak w życiu ano tak Panie Jacku pięknie pozdrawiam ciepło
JacekSojan Opublikowano 20 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ano tak, Judyto, odpowiada echo... :)) J.S
Judyt Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ano tak, Judyto, odpowiada echo... :)) J.S echo? nie nie- Jacku to byłoby zbyt smutne :))
modniewo_wielkie Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2017 O cholera. Pierwsze wersy bardzo uderzające. Podoba mi się! O ten fragment z komentarzy: -lusterka, grzebienie, chusteczki, niepotrzebne,wypełniają kieszenie, [url=http://www.ceneo.pl/Torebki_damskie]torby damskie[/url] i drażnią takim skojarzeniem też ładny ; )
Rekomendowane odpowiedzi