Waldemar Talar Opublikowano 13 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 księżycowa noc po parku cień wędruje- nieruchomych drzew ?
HAYQ Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. naprawdę ładne, mam do rymu cd. ;) przyczajony kot razem z sową poluje mysz podgryza krzew Pozdrawiam
Anna Siedem Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D brawo!!!
Ann N.N. Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Waldku? A czy nie mozna by zrobiec czegos z kolejnoscia slow? Wydaje sie, ze cos jest nie tak. Sam obraz jest zupelnie bez zarzutu. Widze to haiku. Pozdrawiam serdecznie
tygrys_pietrek Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 calkiem niezle. szyk slow w drugim wersie niepotrzebnie przestawiony. naturalniej brzmi "po parku wedruje cien". w ostatnim wersie poprobowalbym z jakims okresleniem drzew np. umarlych drzew czy cos w tym guscie ale jak mowi przyslowie "nie naprawiaj tego co nie zepsute". Raz czytalem cos takiego: [Haiku] Ciemna aleja Ciemna aleja Jeż przechadza się nocą Szeleszczą liście - Marek Kozubek i tak mi sie skojarzylo pietrek
HAYQ Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 po pierwszym przeczytaniu też wydawało mi się, że coś jest nie tak. Na drugi wers jeszcze przymknąłem oko - ze względu na "poetyckie brzmienie, ale trzeci zupełnie mi nie pasował. Olśniło mnie jednak... bo przeczytałem to trochę inaczej. Po postawieniu na końcu znaku zapytania. Wszystko wówczas nabiera innego sensu:księżycowa noc, po parku cień wędruje - nieruchomych drzew? Uważam, że świetne haiku Panie Waldku: Panie Waldku, choć mnie nie przystoi, ale powiem - haiku za Panem stoi Pozdrawiam ;))
Waldemar Talar Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. naprawdę ładne, mam do rymu cd. ;) przyczajony kot razem z sową poluje mysz podgryza krzew Pozdrawiam dzięki za miłe słowa bardzo i pochlebną opinie w ostatnim komentarzu. Oczywiście poprawiłem -myślnik i znak zapytania- teraz haiku nabrało rumieńców pozdrawiam gorąco Waldemar
Waldemar Talar Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło że ten obrazek przypomina inne -również ładne. pozdrawiam Waldemar
Waldemar Talar Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D brawo!!! dzięki Anno za wgląd no i że się podoba . pozdrawiam Waldemar
Waldemar Talar Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Waldku? A czy nie mozna by zrobiec czegos z kolejnoscia slow? Wydaje sie, ze cos jest nie tak. Sam obraz jest zupelnie bez zarzutu. Widze to haiku. Pozdrawiam serdecznie myślę że tak jak pierwotnie jest lepiej, ale być może się mylę. poczekamy co inni na ten temat powiedzą. dzięki za odwiedziny . pozdrawiam Waldemar
Waldemar Talar Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Tygrysku za ocenę i wierszyk , bardzo ciekawy. pozdrawiam Waldemar
Waldemar Talar Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło że aż tak to skomentowałeś kolego , a z uwag z pierwszego czytania skorzystałem. jeszcze raz dzięki-pozdrawiam Waldemar .
Orston Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Teraz to dopiero nieco skomplikowane ;) Po co Ci "nieruchome" skoro i tak wiadomo, że drzewa nie chodzą? ;) noc księżycowa czy to cienie parkowych sosen wędrują? :) Pozdrawiam
HAYQ Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Teraz to dopiero nieco skomplikowane ;) Po co Ci "nieruchome" skoro i tak wiadomo, że drzewa nie chodzą? ;) A czy ruch polega tylko na chodzeniu? ;) oj, zapewniam, że drzewa potrafią się ruszać, czasem nawet bardzo groźnie i na wszystkie strony. Ale przecież wiesz o tym. ;) Akurat w tym przypadku "nieruchomość drzew" może wskazywać choćby na pogodę - brak wiatru, ciszę, a mimo wszystko potęgować zjawisko wędrówki. Znak zapytania powoduje wieloznaczność tego ruchu, bo być może w ciemnym parku jeszcze inne zjawiska wywołują cień. Myszy, koty, sowy itp., bo park nocą też żyje. Pozdrawiam
Orston Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Teraz to dopiero nieco skomplikowane ;) Po co Ci "nieruchome" skoro i tak wiadomo, że drzewa nie chodzą? ;) A czy ruch polega tylko na chodzeniu? ;) oj, zapewniam, że drzewa potrafią się ruszać, czasem nawet bardzo groźnie i na wszystkie strony. Ale przecież wiesz o tym. ;) Akurat w tym przypadku "nieruchomość drzew" może wskazywać choćby na pogodę - brak wiatru, ciszę, a mimo wszystko potęgować zjawisko wędrówki. Znak zapytania powoduje wieloznaczność tego ruchu, bo być może w ciemnym parku jeszcze inne zjawiska wywołują cień. Myszy, koty, sowy itp., bo park nocą też żyje. Pozdrawiam O! takie objaśnienie to mi pasi :) Ale i tak jakoś dziwnie ten utwór zapisany, jak na mój gust, no i trza by chyba cień na l.mnogą przerobić... Pozdrowienia
Ann N.N. Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 księżycowa noc - spacerują cienie nieruchomych drzew Moze tak? Bo od strony tresci to haiku jest swietne, jedynie moznaby je sformulowac jakos prosciej.
Jemall Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 zachodzi księżyc cienie nieruchomych drzew znikają w bramie Pozdrawiam :)
Waldemar Talar Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jaka ta księżycowa noc może by ciekawa. pozdrawiam Waldemar
jasna Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Waldku :-) Można też trochę ukryć "wędrowanie" cieni. Wezmę więc ciężar wędrówki na siebie: księżycowa noc po parku spaceruję tylko z cieniem drzew Pozdrawiam serdecznie, jasna :-)) P.S. Ładny obrazek, tylko trzeba długo patrzeć żeby to zobaczyć ;-))
Waldemar Talar Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Waldku :-) Można też trochę ukryć "wędrowanie" cieni. Wezmę więc ciężar wędrówki na siebie: księżycowa noc po parku spaceruję tylko z cieniem drzew Pozdrawiam serdecznie, jasna :-)) P.S. Ładny obrazek, tylko trzeba długo patrzeć żeby to zobaczyć ;-)) ale się opłaca te dłużże patrzenie , dzięki za odwiedziny i za udaną wędrówkę . pozdrawiam Waldemar
Rekomendowane odpowiedzi