Stefan Lot Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 pomiędzy niebem a ziemią stoi on otwarty jak umysł małego dziecka ale i zimny jak jesienny wiatr stoi on wytrwale, ale jakby czekał na Godota on nie czeka on nie walczy on nie ucieka on... on próbuje Cię wpuścić on stara się o-sobie przypomnieć jeszcze przed końcem Twojego kalendarza pomiędzy ciepłym światłem codziennym a szarą chmurą z komina czeka on rozdarty tak mały, że tylko biedny ślepiec może go zobaczyć tak duży, że i widzący ma problemy z ujrzeniem go: -na ulicy -przy kościele -obok śmietnika -w kartonie, czy też... pomiędzy rozdartą Zasłoną Świątyni Faryzeuszy stanął On płonący zszedł z góry zwanej Czaszką i czeka na swój czas i mimo, że jest ponad nim, to kiedyś powie: "Ktoś musi umrzeć, by Reszta doceniła życie" I przyjdzie kolejny poeta: nowy, dynamiczny i na baterie firmy "Kup i Wyrzuć" i on będzie chciał Wam za to podziękować, ale Nas już nie będzie i znów stanie On...
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 uważam, że ten wiersz jest niepoetycki, niedopracowany, pełny chaosu -Godotem narobiłeś nadziei na coś bardziej smakowitego, może innym razem pozdrawiam
Jana Niechciał Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przykro mi Stefanie ale emocji we mnie nie wzbudziłeś. Pozdr..)))
Stefan Lot Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 może małe wyjaśnienie: oparte(chociaż po części) na filmie: "Godziny"
Rekomendowane odpowiedzi