były__premier Opublikowano 13 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 jesień w lekkim rozkroku, ślęczy jak dziecko nad głową, zagnieżdża się, dobija gwoździe. oko słońca skraca trajektorię, powoli kołysze się nasz ziemski furgon. wiatr obezwładnia ucho morza, przesącza się przez szczeliny pokładu. zęby czasu przymarznięte do szyb; od lewej flary wron gwałcą niebo. zbliża się szkwał. już wiem: zasypiałem ze wszystkimi rzeczownikami ciała, oddychałem przymiotnikami. czy wiesz jak smakuje szron, czerstwy chleb? nad żerowiskiem rozciąga się jęzor chmur - w rezerwacie przeżyć dzieciństwo animuj rewanż. żeby przeżyć zacznij od miejsc w którym skończyłeś. miej gdzieś metafizyczne litery; a ”wróbel oddalał się, ale istnienie jego nie osłabło.”
Stefan_Rewiński Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Mi się podoba, może "po woli" razem?, no i oddychałbym czasownikami. Pozdrawiam, Stefan.
Archie_J Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja bym z kolei zapisał po-woli (jeśli miało chodzić o dwuznaczność) puenta zastanawia, pozdr.
Olesia Apropos Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 wydaje mi się, że na początku jest zbyt wiele czasowników, dość mnie to drażni i możesz wytłumaczyć się z tego 'po woli'? ale wiesz co, Jasiu? pierwszy raz od dawna podoba mi się, naprawde:) pozdrawiam
Jego Alter Ego Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 a mi się od dawna w końcu nie podoba:) nie mogę do niego dotrzeć,albo on do mnie..wrócę
były__premier Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 dzięki all. pozdry
zak stanisława Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 te części mowy drażnią ale przez to że drażnią pododuje że się zapamiętuje, pozdrawiam Es
Rekomendowane odpowiedzi