gleda Opublikowano 31 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Jesień ach jesień Jaka ona piękna Jaka kolorowa Ubrana w cudne kolory Kolory jesieni to czerwień Na chodnikach od krwi Krwi samobójców Co wyskoczyli z okna Kolor brązu i jego odcienie Gówien rzadkich ludzi Co wypili za dużo wódki I nie byli w stanie utrzymać Kolory żółci i jej odcienie żygowin narkomanów Heroiny za dużo Za mało żarcia Bieli na ławkach Co raz mniej Sperma teraz w klatkach A śnieg na ławkach Jesień ach jesień Jaka ona piękna Jaka kolorowa Ubrana w cudne kolory
Rafał_Leniar Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Ojej. Po pierwszej strofce myślałem, że będzie to jakiś całkowicie nudny tekst zainspirowany jesiennym krajobrazem. Dalsza część mnie zaskoczyła, ale nie pozytywnie. P.S. Bo jak się w mieście mieszka to każda pora roku jest be. Pozdrawiam.
Anna_M. Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Szukanie analogii w tym, co bolesne i złe na świecie? To tylko potęguje to, co ujemne. Ale ten wiersz ma wartość. Zwłaszcza dla autoanalizy.Czerwona jest nie tylko krew samobójców, szczęściarze mają taką samą. P.s. Ciekawy byłby eksperyment przeanalizowania własnych wierszy.
gleda Opublikowano 31 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Unikam miasta, ale to takie właśnie spostrzeżenie małe jesienne. Od wielu lat obserwuję jesień w mieście i tak pięknie wygląda na tle tych wspaniałych liści. Piękny ach piękny dzień jesienny Tak bardzo romantyczny Kobiety tak ponętnie wyglądają W świetle świec palących się Mężczyźni chodzący z kwiatami Jedyny dzień kiedy noszą ogromne Ilości tak pięknych kwiatów A przecież to tylko ludzie na cmentarzu To tylko jesień, piękna jesień
Magnetowit_R. Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 lubie żółć.. ode mnie plus. pozdr
Bernadetta1 Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 ....brutalne podejscie do jesieni....wole ja w pieknych obrazach....nie pozbawionych metafor.......jakas gorycz......brak ...poczucia estetyki....ale indywidualizm....typowo meski.....pozdrawiam...............
gleda Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 niestety baba prosta jestem
Rekomendowane odpowiedzi