Magnetowit_R. Opublikowano 30 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 jeszcze tu jesteś?! pomiędzy słowem a drzwiami strzałem w pysk a spazmem połączenia miotasz się w przestrzeni wyznaczonej śliską obojętnością i strachem samotności moją i twoim zniewoleniem trącącym absurdem i truskawkami
Stanisław Kamykowski Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 czy nie powinno być "moim" a nie "moją"? reszta dość płynna, choć zastanawiam się czy rzeczywiście potrzebne jest "?!" wydaje mi się, że można by się obejść bez tych znaków pozdrawiam
Magnetowit_R. Opublikowano 30 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nad tym sie zastanawiałem. w sumie zniewoleniem wiąże się z wersem wyżej jak i poniżej
Ewa_Kos Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 dla mnie "strzałem w pysk" przy głośnym czytaniu zyskuje drugie znaczenie:))) myślę też o zamianie "moim i twoim" albo "mojej i twoim" Ale Autor nie musi nic zmieniać, to tylko ja jako czytacz piszę co myślę; zamysł i temat ok:)))) Pozdrawiam serdecznie:)) EK
Stefan_Rewiński Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Dodaj na końcu : wynocha, pozdrawiam, Stefan.
Magnetowit_R. Opublikowano 31 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Ewo to urok poezji nieprawdaż? Wu Szu - zamiar był taki: śliską obojętnością - moją, i strachem samotności - twoim. myśle że trochę nieświadomie udało mi sie użyć słowo zniewolenie w 3 znaczeniach, z czego sie bardzo ciesze bo napisałem tem utwór, jak sporo ostatnio, w oknie orga. (musze sobie pokopiowac na wypadek jakiegoś bana;) Stefanie - rozważę zwłaszcza że rozważam... dzięki za wizyte:)
Mr.Suicide Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 - podmiotem liryczny jest osobą pełna rozterek, podmiot liryczny jest niezdecydowany; - momentami jest zniecierpliwiony obecnością pewnej osoby w pokoju --> w jego sercu, myślach, pamięci ; - pragnie wyrzucić wszelkie wspomnienia, przeciąć więź łączącą go z adresatem wypowiedzi ; - dość skomplikowana sytuacja. ten fragment może świadczyć /acz wcale nie musi !/ o tym, że peel sam do końca nie wie, czego chce. mianowicie : 'jeszcze tu jesteś?! pomiędzy (...) strzałem w pysk a spazmem połączenia' raz podmiot liryczny nienawidzi, ma po prostu dość tej osoby, z drugiej strony 'spazm połączenia'. moim zdaniem chodzi o wspólnie przelane łzy, które doprowadzają w ostatecznym rozrachunku dwie osoby do consensusu ; - podmiot liryczny boi się samotności i może to jest generalnie przyczyną, dla której nie rozstał się jeszcze z tą osobą. zdaje sobie jednak sprawę z nonsensowności swojego zachowania względem siebie samego, jak i tej drugiej osoby ; zastanawiam się jeszcze czy podmiot liryczny nie mówi czasem o bogu / Bogu. nie wiem. może to, co napisałem zupełnie odbiega od Twoich zamiarów. niemniej jednak tak generalnie postrzegam Twój wiersz i przyznam, że mnie się on podoba. pozdrawiam.
a._mrozinski Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Nie mogę oceniać obiektywnie, bo trafiłeś we mnie tematem.. określenie 'bardzo mi się podobało' niezbyt pasuje, więc może po prostu - dobry wiersz.
zbzikowany_flaming_różowy Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Odnoszę dziwne wrażenie, że troszkę w stylu Floydów ten tekst.
zak stanisława Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 mocny i siarczysty jak szczał w pysk;))
Rekomendowane odpowiedzi