Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 przelotne spojrzenia na odległość koniuszków palców nikt nie dotknął kiedy zagrała niesłyszalna muzyka splatając razem niebo i ziemię w zacienionych krużgankach słychać echo odbitych kroków od kamiennej posadzki przeplatane półcieniami fałd jedwabnych sukien łagodnie okryte pyłem spod stóp w ciżemkach uwikłany w poloneza wąż pstrokaty niekompletny – jeden chłopak idzie sam bo dziewczyna uwiedziona rytmem sklepień jest kolumną w ciągu napowietrznych sal Marlett oraz Sosna
Judyt Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 ciekawe dlaczego to dziewczyna uwiedziona a nie mężczyzna jak w raju, może arkady wpółczesne:) pozdrawiam
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 15 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Judyt myśliMy, że kobiety są w większej gotowości do poświęceń że są bardziej... solidarne w niesieniu ciężarów codzienności
Judyt Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ze sobą czy z mężczyznami?
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 15 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Judyt "jeden drugiemu brzemiona noście"
HAYQ Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 A może spod arkad warto przenieść kolumienkę do przytulniejszego zakątka? "fałdy jedwabnych sukien" przypomniały mi o kawiarence "Pod papugami"... jest intymniej i całkiem przyjemnie :) Ładny wiersz, pozdrawiam.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 15 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 HAYQ tylko czy w "kawierance" poloneza czas zacząć? bo przyjemnej - to pewne :)
HAYQ Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 jednym zbyt nadgorliwie rozgrzeszenie dał ksiądz podczas gdy... niewątpliwie w poloneza czas wsiąść ;)
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 15 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 HAYQ siądzieMy przy barze a czas pokaże czy to polonez czy "gorbaczowka" :)
HAYQ Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 barman, najgorszy zrobi psikus gdy wleje homosovieticus, - powali wirus filipiński, tych, co nie zwiali... jak Wertyński
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 15 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 na wszelki wypadek tak dla zasady kupiMy trunek w sklepie nabrał tam ogłady? :):):)
Judyt Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba, że brzemię jedno i zbyt odległe(?) chociaż słowem zanieść czasem;)
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 16 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 marianna ja dziękujeMy
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 16 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Judyt zgodnie ze słowami z listu św. Jakuba Apostoła: "Jeden drugiemu brzemiona noście" :)
Judyt Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) tak wiem wiem:))) tak się trochu przekomarzałam;) to sprawdza się, noszą :) i nosić proszę;) pozdrawiam ciepełkowato ps. skąd jesteście?;)
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 16 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 jesteśmy stąd gdzie poezja dojrzewa na tle chmur rozłożona korona drzewa mocny wiatr w porywie targa białe żagle i gdzie albatros do lotu podrywa się nagle PozdrawiaMy.
Pancolek Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozwolę sobie nie zgodzić ;) Zależy, które kobiety i którzy faceci ;)) Wiersz, jak zawsze u Państwa, bardzo, bardzo ładny. Nie widzę żadnej potrzeby do zmian! Wiel/uśmiechu!
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 17 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Pancołek trzeba osiągać zgodę nie tożsamość (bo ta nie jest możliwą) temat "rzeczny" (rzeka bystra - niebezpieczny) a jednak dalej twierdzimy uparciemyśliMy, że kobiety są w większej gotowości do poświęceń
Pancolek Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To Pancolek nie jest mężczyzną? ;))
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 17 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To Pancolek nie jest mężczyzną? ;)) myśliMy że jest Kłaniamy się.
Rekomendowane odpowiedzi