Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zanim 23.09.2003 Zanim mi oczy wyobraźni zamienią w ślepia Argusowe założą szkiełka kontaktowe bym mogła widzieć bród wyraźniej Zanim me życie zbyt ciekawe w pamięci komputera spiszą, a w miejscu, które duszy ciszą w mig wybudują autostradę Zanim mi linie na Twej dłoni wyznaczą brzegi krawężnika I mi odpowie ktoś, nim spytam o kwaśne krople potu na skroni Zanim się wszystko to wydarzy zanim na linie tramwajowe zamienią naszą mleczną drogę chcę widzieć uśmiech na Twej twarzy marzyć (nawiązanie do piosenki G.Turnaua)
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Yourku na Twoja prosbe zamieszczam jeszcze raz ten wiersz..Nie wiem dlaczego go nie ma..Napewno kiedys go umieszczalam..
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dormo, wybacz, że z rozpędu tylko formalnie (na razie może tylko...), ale wiem, że lubisz formę "o kwaśne krople potu na skroni" - zupełnie z innej bajki (o 1 sylabkę, ale...). Pastisz/?/ i owszem. Trochę niepotrzebnych chyba inwersji (np. "I mi odpowie ktoś, nim spytam" - I ktoś...). Ładnie. pzdr. bezet
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. troche nierozumiem..Ok poczekam na inwencje tworcz z twojej strony Tego tez nie rozumiem oprocz tego o inwersjach.. Prosze starac sie dzielic mysli.. [sub]Tekst był edytowany przez Dorma dnia 28-04-2004 16:41.[/sub]
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Staram się z całej siły dzielić myślami z Państwem na portalu - postaraj się choć trochę chciec zrozumieć... dziewięciosylabowiec - i 10 sylab w rzeczonym wierszu. Ładnie (tłumaczę: wyraz pochlebny, znaczy; podoba się...) Co jeszcze? pastisz? Proszę zajrzeć do Słownika Terminów Literackich. Naprawdę ładne... ale złość piękności szkodzi... Pozdrawiam. bezet
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prosze nie robic ze mnie głąba..Wiem co to ładnie i pastisz, a gdzie pan go widzi w mmoim wierszu?
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wybacz Dormo, nie ten poziom. Spadam. bezet
Piotr Sanocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ostatnio widziałem ten wiersz na forum w "wiersze nie/przeniesione przez moderatora", czy jakoś tak ... Zajrzyj a zobaczysz. Pozdrawiam serdecznie
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 A dlaczego zostal on przeniesiony.?.=>pytanie do moderatora.. jesli mozna
Piotr Sanocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Poprawka! Został "wyrzucony" :) Wejdź tam to zobaczysz powód ;) Pozdrawiam serdecznie [sub]Tekst był edytowany przez Piotr Sanocki dnia 28-04-2004 17:24.[/sub]
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 przyjemny wiersz, mnie sie podoba pozdrawiam
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A juz wiem dlaczego go niemoglam znalesc..Najwyrazniej ktos nieodroznia nawiazania od plagiatu..Logiczne ze w nawiazaniu sa cytaty.. [sub]Tekst był edytowany przez Dorma dnia 28-04-2004 22:39.[/sub]
Martyna_Zofia_Łysakiewicz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Mi się bardzo podoba. Optymizm zakochanej osoby, a w tle betonowe klatki... światełko w tunelu :D plus
Rekomendowane odpowiedzi