Pan poeta Opublikowano 27 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Przemijanie blado b . lado mucha gęstnieje w zapajęczynionej szklance, tyka wskazówka zegara cegła po cegle burzy się domy, wulkany, kruszy długopis zielona jeszcze przenica w pięciolini rowu traktuje wschód. rozpamiętujemy rzeczy niewyspane w trupiej czaszce wszystko tak prędko mija mijane przez wszystko co nie mija czeka w łuskach chmur jakaś moc tajemniczo na nas wgapiona miażdży się kolejne kartki w palcach coraz mniej dotykających na gorących szosach już nie tylko ludzie wpadają na gliniane formy ropiętych guzików. rozpięte guziki spadają w dół jak ptasie czapy
Włodzimierz_Janusiewicz Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Nie tak blado znowu. "wszystko tak prędko mija mijane przez wszystko co nie mija" - he he, właśnie o tym dzisiaj pisałem.
Pan poeta Opublikowano 28 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. żeby nie było, ja ten wiersz pisałem tydzień temu, to nie plagiat)
Włodzimierz_Janusiewicz Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 telepatologia? he he, ale ja ująłem to gorzej.
Pan poeta Opublikowano 28 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Pan poeta Opublikowano 28 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Pan poeta Opublikowano 28 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a mgógłby pan przytoczyć ten link z tym swoim wierszem?
Boskie Kalosze Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trzeba to było napisać Krzysztofowi Baczyńskiemu i wysłać na adres 1 września 1939 :-) Pan poeta nie wygląda na młodego, wręcz przeciwnie - choćby błędy świadczą o wieloletniej naleciałości. Młody organizm szybko nabiera sił, podobnie młody człowiek szybko się uczy, tym bardziej wypisując dzień w dzień tak wiele słów już dawno znałby je na pamięć, jak dziecko zna na pamięć krainy każdego poziomu Diablo II. Pozdrawiam.
Boskie Kalosze Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co w takim razie nie mija? Proszę wymienić choć 3 rzeczy. Inaczej jest to licha myśl :) Pozdrawiam.
Boskie Kalosze Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A na czym opierasz swoje hipotezy? Podaj parę przesłanek, bo równie dobrze może być owocem chwilowej słabości twórcy lalki Barbie do jej chińskiej podróbki :)
Boskie Kalosze Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja byłem w ten sposób kobietą o trzech cyckach, raz nawet dziewicą! Innym razem cudownym dzieckiem (7 lat) to znów sędziwym mnichem pleśniowym. Obecnie noszę boskie kalosze, ale już mnie uwierają :)
Messalin_Nagietka Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 a wiesz, że jesteśmy zapięci na ostatni guziczek ale o tym Ksiązkowy Mol wie lepiej, możesz spytać MN
Boskie Kalosze Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Samo imię niewiele mówi, więc jeśli Marianna, to dopiero... powiedzmy przy Marianne Faithfull zadrżałbym z wrażenia :)
Włodzimierz_Janusiewicz Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Nie ma go tu.
Rekomendowane odpowiedzi