slawomir_zeromski Opublikowano 21 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 zanucę Ci melodię i pójdziemy doliną jaśminem obsypię do księżyca zawyję nasza miłość pragnie ciepła gorąca i czułości piękna i świętości nasza miłość w niebie dojrzeje kolory na twarze - zleje przemyjemy oczy wodą odetchniemy wzrokiem się dotkniemy i pospacerujemy do ogrodów, do plaż przed nami - dom nasz
slawomir_zeromski Opublikowano 21 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 a tekst poniżej - dla komentujących: Prośba o natchnienie 15 Oby mi Bóg dał słowo odpowiednie do myśli i myślenie godne tego, co mi dano! On jest bowiem i przewodnikiem Mądrości, i tym, który mędrcom nadaje kierunek. 16 W ręku Jego i my, i nasze słowa, roztropność wszelka i umiejętność działania. 17 On mi dał bezbłędną znajomość rzeczy: poznać budowę świata i siły żywiołów, 18 początek i kres, i środek czasów, odmiany przesileń i następstwa pór, 19 obroty roczne i układy gwiazd, 20 naturę zwierząt i popędy bestii, moce duchów i myślenie ludzkie, (myślenie boskie, myślenie anielskie - przyp. s_zeromskiego) różnorodność roślin i siły korzeni. 21 Poznałem i co zakryte, i co jest jawne, pouczyła mnie bowiem Mądrość - sprawczyni wszystkiego!
slawomir_zeromski Opublikowano 21 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 [url]liryki.pl[/url] [url]objawienia.pl[/url]
Roman Bezet Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 No cóż, nic piękniejszego już chyba dziś tu nie przeczytam. Zakręciło mnie "zawycie do księżyca". Niezłe jest też "wzrokiem dotykanie", a zwłaszcza zabieg rymotwórczy: plaż - dom nasz; widzę te niebiańskie plaże... Zresztą, ja się nie znam na poezji, poczekam aż zjawi się "smutna akuszerka" - on jest prawdziwym krytykiem, więc umi docenić. pzdr. b
Michał Kowalski Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Panie Sławomirze, ujął mnie... gdy wydrukowałem mojej matce - płakała....
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 " mów: tak - tak, nie - nie. co ponadto jest od złego pochodzi". pozdrawiam.
Tali Maciej Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 straszności straszności śmiechawkowe duszności coż to za liryka frywolnie umyka i trąci banałem spuścił bym to z ka...p...tura zeromski toszto metaforyczna wichura ponura dziura w tej miłosnej treści aż się to w czytelniczej głowie nie mieści pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi