Agata Pawlus Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ta ciemność zgaszone światła latarni które ukrywają wschód i zachód nadziei nie wierzysz w nic nawet w to, że nadejdzie świt po zmroku oczy otulone powiekami zatapiają duszę w otępieniu marzeń i niespełnionych próśb gdzieś w oddali słyszysz krzyk niemy i głuchy i cichy jak ty kiedy śpisz po zmroku zaczynamy razem przemierzać świat poszukując wiary która ukryta w jasnych płatkach tulipanów nie daje się odnaleźć próbujesz sam spojrzeć w me oczy by zobaczyć Miłość ale tylko po zmroku [sub]Tekst był edytowany przez Agata Pawlus dnia 26-04-2004 21:12.[/sub]
Thomas Deszcz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przeczytałem pani wiersz parę razy i za każdym razem " droga " do pani wiersza stawała się co raz jaśniejsza. Coś w nim jest interesującego, dlatego też daję +. Pozdrawiam. P.S Mam pyt. Czy inspirowała się pani trochę piosenkami Ani Dąbrowskiej? [sub]Tekst był edytowany przez Thomas Deszcz dnia 26-04-2004 21:22.[/sub]
Maciej_Bacztub Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 A nadzieja jest światłem
Mar_tula Joppulkowa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jeśli mogę coś zasugerować, zmieniłabym ten dwuwers: "zatapiają duszę w otępieniu marzeń i niespełnionych próśb" na "zatapiają duszę w otępieniu marzeń i niespełnionych próśb" zmiana może niewielka, ale wydaje mi się dość istotna, dzięki temu czytelnik szybciej dowiaduje się o jakie otepienie Tobie chodzi, a sam wiersz nabiera tempa, nie zatrzymuje się nagle urwaną niepewnością, poza tym treść genialna :)
Rekomendowane odpowiedzi