Jimmy_Jordan Opublikowano 18 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Horror vacui* - dno cukierniczki dwieście osiemdziesiąt cztery kolumny na placu świętego piotra możesz być ateistą - nie samotnikiem w taką pogodę szyba ma oczodoły po drugiej stronie *strach przed pustką/ termin stosowany w sztuce baroku
zak stanisława Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 możesz być ateistą - nie samotnikiem ---- samotny człowiek jest sąsiadem Pana Boga czy może być ateistą? może....bo nie jest samotnikiem...;)) pozdrawiam Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 18 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hm, no zastanawiam się.... sugerujesz błąd logiczny ? ;p pozdrawiam Jimmy ps a coś o przesłaniu, jakieś technice... plisss
zak stanisława Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 o technice wypowiedzą się znawcy, jam nie z tych... przesłanie mocno ukryte
Mr.Suicide Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 nie rozumiem znaczenia liczby 284 /domyślam się, że ma ona związek z placem św. piotra/. niemniej jednak erudytą jeszcze nie jestem ;p ciekawa przerzutnia, Jimmy, krótka forma zamknięta ładną pointą. ludzie boją się samotności, a mimo to są miejsca, w których mogą poczuć się kimś wyjątkowym, wybitnym. w końcu udaje się odnaleźć osobę przy której czujemy się komfortowo, dobrze, bezpiecznie. taki mój pogląd /dość spłycony/ o wierszu. pozdrawiam. p.s jeżeli będę miał jakiś pomysł co do zmian /chociaż prawdę powiedziawszy nie potrzebuje on korekt, przynajmniej jak teraz nań patrzę/, to z pewnością dam znać.
Marlett Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Jimmy! Strach przed pustką po drugiej stronie? Nikt tego nie wie , zostaje wiara i nadzieja. PozdrawiaM.
HAYQ Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę, że samotność dotyczy każdego z nas - a szczęśliwcami są ci, którzy doświadczają jej przynajmniej w tym... jednym momencie. Podoba mi się - nawet jeśli żle obieram puentę. No i przypomniałeś mi coś, co sam kiedyś napisałem. Pozdrawiam.nawet odrzucając wszystko obojętnie nie przejdziesz dopóki dźwigasz i jesteś
zak stanisława Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę, że samotność dotyczy każdego z nas - a szczęśliwcami są ci, którzy doświadczają jej przynajmniej w tym... jednym momencie. Podoba mi się - nawet jeśli żle obieram puentę. No i przypomniałeś mi coś, co sam kiedyś napisałem. Pozdrawiam.nawet odrzucając wszystko obojętnie nie przejdziesz dopóki dźwigasz i jesteś i piękne podsumowanie wiersza Jimmiego! obu panów w policzki, Cmook!
Jimmy_Jordan Opublikowano 19 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj już nie przesadzaj z tym spłyceniem... świetnie odczytałeś pozdrawiam Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 19 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam moja droga, dzięki za wgląd z drugiej strony płotu trawa zieleńsza... zdrówko Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 19 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę, że samotność dotyczy każdego z nas - a szczęśliwcami są ci, którzy doświadczają jej przynajmniej w tym... jednym momencie. Podoba mi się - nawet jeśli żle obieram puentę. No i przypomniałeś mi coś, co sam kiedyś napisałem. Pozdrawiam.nawet odrzucając wszystko obojętnie nie przejdziesz dopóki dźwigasz i jesteś faktycznie oddajesz to samo uczucie, widać podobne troski nas męczą ;) pozdrawiam Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 19 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę, że samotność dotyczy każdego z nas - a szczęśliwcami są ci, którzy doświadczają jej przynajmniej w tym... jednym momencie. Podoba mi się - nawet jeśli żle obieram puentę. No i przypomniałeś mi coś, co sam kiedyś napisałem. Pozdrawiam.nawet odrzucając wszystko obojętnie nie przejdziesz dopóki dźwigasz i jesteś i piękne podsumowanie wiersza Jimmiego! obu panów w policzki, Cmook! a cmok wam wszystkim, dzięki za pamięć o Jimmym Jordanie
Judyt Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z racji miesiącowego "hitu" pozwoliłam sobie do Ciebie wpaść, namieszać i zauważuć, iż temat samotności a osamotnienia powinien być poróżniany, poza tym więcej zwyczajnego nie powiem, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi