Karol_Cioł Opublikowano 2 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 chciałabym wyjść poza siebie psa i te żenujące pączki- nieskomplikowana osobowość wyeksploatowana z czwartym wierszem. Szeroko udokumentowane kompetencje pozwalają mi napisać coś o kondycji polskiego społeczeństwa, jednak trawa zbyt zielona na smutne i dydaktyczne wiersze. może więc rodzice zgubieni w swojej przeciętności, szarzy jak oczy taty i garsonka mamy, nowo zakupiona żółta kanapa pomaga mi dostrzec ich gdzieś po środku post peerelowskiego bloku, również dobrego centrum odniesienia : smutne bloki i kamienice brudnego miasta. najnowsze badania surveyowe donoszą jednak o braku aprobaty wśród Polaków dla opisów miast i wsi, a w szczególności pewnej białorusko- litewskiej rzeki, nad którą trawa też jest zielona, aż chce się napisać o dłoniach, które znają mnie na pamięć, o tych centymetrach, które pokonując zgłębiały wszystkie tajemnice. lecz ich brak wywołałby żale uszyte w patetycznych banałach i pomimo wrodzonej ckliwości wrócę do kondycji polskiego społeczeństwa. otóż masowo oglądamy telenowele i masowo omijamy teatry, jedni z braku mobilności na zasiłkach, drudzy z jej nadmiaru na wyspach. Polacy lubią parki szczególnie jesienią; statystyczny Polak chwyta statystyczną Polkę za rękę idą alejką z nadzieją, pewnością i dumą czerpią to ze statystycznych polskich dłoni, o których miałam nie pisać.
zak stanisława Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 nie powalił, ale z ciekawością dobrnęłam do końca, ładnie przechodzisz z jednej myśli do drugiej, duży plus! pozdr ES
Lena Achmatowicz Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 ładne myśli, ale niestarannie to napisane. jak w wielkim pośpiechu. żeby nic nie zapomnieć. ogólnie misz masz z ciekawymi momentami. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi