Michał_Bębenek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 lubiłem patrzeć jak szybują powietrze je miało w garści dostojny egzegeta mydlanych metafor dzieci rozumiały je lepiej niż stare ramole piłem herbatę w mej samotni w górach a dookoła pluszowe misie szczerzyły zęby moja wybranka w białej halce kroiła pomidory a ja wciąż pisałem wciąż o tych bańkach nudzą Błażeja takie sprawy ciągła praca brak zabawy i tchnienie dzieci oddech baniek na krakowskim rynku które puszczał klaun na szczudłach bliższy dostojnego nieba niż niejeden poeta czytany w ratuszu na popołudniach z winem i wierszami czerwone strumienie pomiędzy wersami z okna było widać dzieci bańki i klauna poezja może być uśmiechem klauna w czasie jesieni poezja może być śmiechem dzieci w letnią pogodę poezja może być wizją wariata kochającego wiosnę nienawidzącego wiosny ale nade wszystko poezja może być pracą zmęczonego życiem ramola który w zimie pali w piecu i tak mi się wydaje że starzy udręczeni istnieniem ramole bardzo upodobali sobie ogień lecz daremnie choć z wielkim wysiłkiem i uporem próbują napisać wiersz o bańce mydlanej która prysła
Rafał_Leniar Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Brzydka metafora (jeśli w ogóle można nazwać to metaforą). Wiem, że pan się starał, ale niestety nie wyszło. Radzę czytać poezję. No i ćwiczyć. Pozdrawiam.
Michał_Bębenek Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 aleś koleś chybił, no kulą w płot, takich rad bardzo proszę mi nie dawać ( nieszczęsny grafomanku )
Michał_Bębenek Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Jeszcze byłeś w pieluchach kiedy ja czytałem Sonety Krymskie Mickiewicza, Pana Cogito Herberta, Menuet z pogrzebaczem Grochowiaka, Jednym tchem Barańczaka, jeszcze brałeś smoczek do ust kiedy ja zagłębiałem się w sonety Szekspira, jeszcze lizałeś lizaczki które kupiła ci mamusia kiedy ja wgłębiałem się w Nieobjętą ziemię Miłosza, jeszcze układałeś klocki lego kiedy ja zgłębiałem tajniki poetyki Świetlickiego,więc bardzo proszę więcej pod moim wierszem się nie zjawiaj, bo wykurzę dubeltówką z mojej posesji jak amerykański farmer ( gówniarzu )
Rafał_Leniar Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zastanawiam się, czy nie lepiej brzmiałoby: "miały powietrze w garści". Albo jeszcze inaczej: "bańki mydlane jak garści powietrza". Proszę mnie nie obrażać. A tak w ogóle - pamiętam Pana z innego wiersza: [url]http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=58385[/url]Cofam moje "porady", bo widzę, że ma Pan na koncie dobre teksty. Po prostu nie kojarzyłem nazwiska Ale dlaczego ten wiersz wyszedł taki... nieciekawy(?) Panie Michale - ja mam prawo skomentować Pana utwór. Pozdrawiam.
Michał_Bębenek Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 No wie Pan Panie tego poniosło mnie że tak powiem, ale Pan też dał w kość tymi "poradami dobrego wujka". Niech się Pan nie boi, poradzę sobie bez takich porad mając równocześnie na względzie Pana szczere i szlachetne chęci.
Messalin_Nagietka Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 trza umuzycznić, coś widzę, ale nie wiem kiedy MN
Rafał_Leniar Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciągle się nad tym zastanawiam... Czy dobrze to brzmi.
Rekomendowane odpowiedzi