Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 wygłodnieję i zacznę żyć jak wilk spragniony wędrowiec szukający wody rzucę się na ziemię w piach w błocie unurzam zwolnione ręce i twarz jestem i będę bo nie zniknę umyję twoją twarz po blaski rozjaśnienia niech patronują uśmiechowi moje gwiazdy ostatnie słowo zostawiam druhowi proszę byś pomógł zamknąć oczy przyjacielu jeszcze nie opuszczaj skończę jak odtrącony wierny pies nie powiem słowa odrzucenia niech świecą dłużej niż widzę trwam wycierając pocieszeniem smutek radości oczekuję nie zabieraj wiary zbyt wcześnie piasek nie odda śladów twoich stóp kiedy pod powiekami kamienie nie zostawiaj nigdy tułacza we mgle tysiące lnianych kwiatów ubiera nieba przestrzenie fałdami szaty daje barwami ufności blaski do przebudzenia w świat wyobraźni
Gilraen Ringeril Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 bardzo mi się spodobał. naprawdę, czytało się z przyjemnością. coś dla mnie:P pozdrawiam
Judyt Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 zwolnione ręce i twarz, twarz po blaski, ufności blaski, za bardzo się klepie w tym utworze, a tak to całkiem symetrycznie wyszło, więcej nie dodam:) pozdrawiam
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wielkie dzięki! Wiersz jest formą dialogu. Mamy nadzieję ,że jest to zauważalne:)) PozdrawiaMy.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt! Wiersz jest dialogiem, stąd powtórzenia. Miło,że odwiedziłaś nas. PozdrawiaMy.
Judyt Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt! Wiersz jest dialogiem, stąd powtórzenia. Miło,że odwiedziłaś nas. PozdrawiaMy. Mnie również miło, ale mimo dialogu, nie byłabym przekonana, ponieważ forma tego utworu nie wskazuje na dialog, a jeśli jest nim, to może powinno być więcej zwrotów wskazujących nań, żeby nie było, że się nie spodobało lniane kwiaty są naj :) aha i piasek również........................ chociaż te wycięcia mogą dać do myślenia, pozdrawiam ciepło
Nata_Kruk Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Moi drodzy, pomimo szczerej sympatii do WAS.... wiersz odbieram bardzo mieszanie, z większym nastawieniem na nie. Przeczytałam posty... i tym razem, tylko serdecznie, cieplutko pozdrowię... :)
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Natko! Nie musi się podobać,..ale gdyby kilka słów uzasadnienia hmmm? Również ciepło pozdrawia-my.
Ewa_Kos Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Tylko czytany jako dialog +:)))) Pozdrawiam jeszcze latowo:))) EK
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt! Wiersz jest dialogiem, stąd powtórzenia. Miło,że odwiedziłaś nas. PozdrawiaMy. Mnie również miło, ale mimo dialogu, nie byłabym przekonana, ponieważ forma tego utworu nie wskazuje na dialog, a jeśli jest nim, to może powinno być więcej zwrotów wskazujących nań, żeby nie było, że się nie spodobało lniane kwiaty są naj :) aha i piasek również........................ chociaż te wycięcia mogą dać do myślenia, pozdrawiam ciepło Judyt! Dla nas wniosek; wiersz mało zrozumiały. Z drugiej jednk strony nie dziwię się, by język dwojga ludzi musiał być zrozumiały dla innych. Poza tym wystarczy przeczytać dokładnie dwie pierwsze strofy by zoriewntować się ,że jest to dialog. PozdrawiaMy.
Judyt Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnie również miło, ale mimo dialogu, nie byłabym przekonana, ponieważ forma tego utworu nie wskazuje na dialog, a jeśli jest nim, to może powinno być więcej zwrotów wskazujących nań, żeby nie było, że się nie spodobało lniane kwiaty są naj :) aha i piasek również........................ chociaż te wycięcia mogą dać do myślenia, pozdrawiam ciepło Judyt! Dla nas wniosek; wiersz mało zrozumiały. Z drugiej jednk strony nie dziwię się, by język dwojga ludzi musiał być zrozumiały dla innych. Poza tym wystarczy przeczytać dokładnie dwie pierwsze strofy by zoriewntować się ,że jest to dialog. PozdrawiaMy. Nie staram się zrozumieć do końca, odbieram przekaz tutejszy i dostrzegam "twoją twarz" może nawet waszą:) pozdrawiam
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewo! Tak właśnie jest . Dzięki z odwiedzenie nas. Serdecznie pozdrawiaMy.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt! Chodzi tylko i wyłącznie o obecny przekaz. PozdrawiaMy.
Judyt Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt! Chodzi tylko i wyłącznie o obecny przekaz. PozdrawiaMy. Marudziłam, no ktoś musi:P pozdr.
IN Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 podoba mi się ten dialog ale może inna forma zapisu (?) próbowałam z kursywą... i sama nie wiem... :)))
Marlett Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt! Dzięki, ładnie marudzisz:))) PozdrawiaMy.
Piotr_Jasiński Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Pamiętam z W. Przepisuję się. Jak najbardziej :)) Pozdrawiam serdecznie
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. INko! Można z pewnością coś wymyśleć by uwypuklić dialog. Jednak kursywa nie przekonuje, w ten sposób często oznacza się cytaty. Zresztą forum to nie jedyny sposób prezentacji wierszy. Dzięki wielkie.PozdrawiaMy.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piotrze! Bardzo dziękujemy. Pozdrawia-my.
Judyt Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt! Dzięki, ładnie marudzisz:))) PozdrawiaMy. :) może być... pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi