Henryk_Jakowiec Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Pan dyrygent w Nowej Hucie bardzo często miewał chucie. Wtedy po koncercie kazał Grubej Bercie robić salto na batucie.
Duilla Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Choć wygląda na łamagę Berta rok ćwiczy Krav Magę i w ramach treningu gdy jest na dopingu bije swoją ciotkę Agę Dyrygenta Berta kocha i po nocach często szlocha gdy on dyryguje wszystko w niej wibruje trzęsie się jak stara locha.
HAYQ Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Gruba Berta w kulki leci - to niewypał i pasztecik. Już od drugiej wojny na ulicy Gnojnej czeka, aż ktoś wybuch wznieci.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Nie wiedziałem, że na Gnojnej jeszcze teraz są ruiny i że tyle lat wciąż leży coś co gorsze jest od miny.
HAYQ Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Nie ma już ruin i nie ma Gnojnej, lecz jest na Celnej piwnica, nad którą zaraz po II wojnie wyrosła kamienica. Pod kamienicą, w owej piwnicy leży Berta Grubaska, ale nikt nie wie, że to badziewie znów może wszystko roztrzaskać. I mam dylemat, bo mi ów temat sprzedał pewien woźnica, który za Bertę dał kasy stertę, choć to nie jego piwnica.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 A to ci historia, tylko czy prawdziwa bo klan sałaciarzy bardzo często kiwa. Siedzi on na koźle łypie na zad konia bo przecież swojego nie może mieć w dłoniach. Ależ ileż można na dupę się gapić więc i sałaciarzy zaczyna coś trapić. A to coś to nuda i zobojętnienie, urządzają wtedy sobie przedstawienie. Trafi się pasażer no to mu trajlują historyjki, które sami produkują.
HAYQ Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 W czasie wojny mój rodzony dziadek był sałatą. A historię tę mi mówił mój rodzony tato. Zna ją również syn mój, który sprzeda ją swym dzieciom i w ten sposób owej bajki znajdą wersję trzecią. Tylko tak się zastanawiam skądże Ty ją znasz? Może dziadek i w Szczecinie był chabetą... kurza twarz!!!
Duilla Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 A ja o tej historyji przeczytałem w internecie ale o tej całej chryji mówią także ciecie.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Muszę sobie powspominać bo to bardzo dawne dzieje a z pamięcią już nietęgo kiedy człowiek się starzeje. Wiem, że jeszcze jako dzieciak na koloniach, pl. Trzech Krzyży na postoju dwie dorożki, w jednej z nich woźnica ryży. On to pewnie opowiadał a ja mocno zasłuchany przyswoiłem tę historię - lecz czy nabrał mnie skubany? Mówią rudy to fałszywy ale ten był jakiś inny i tak pięknie opowiadał, klimat czuło się rodzinny.
HAYQ Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 No niestety, mój dziadunio już w Powstaniu był wyłysiał. A więc ryżo-wredny furman tę historię gdzieś zasłyszał. Zresztą dziadek tylko w wojnę z braku laku tak "sałacił", bo zajęcie to spokojne było (w miarę), a brak pracy. Lecz, jak widać już zagadka prawie nam się wyjaśniła, prawie... bowiem dziś sąsiadka... całą mi ją powtórzyła.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Linia poseł - żona posła i tak sprawa się rozniosła aż do magla bo tam przecie chyba jest największy przeciek. Zaś w sejmowych kuluarach facet w ciemnych okularach choć ma język postrzępiony rozpowiada na wsie strony. Poliszynel w kącie siedzi podparł głowę i się biedzi, że za sprawą pewnie czarta tajemnica jest wydarta. A do tego spowszedniała przez co sens swój postradała że imienia nie użyczy on już takiej tajemnicy.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 4 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Spójrz w lusterko a niebawem sama wnet rozwikłasz sprawę.
Rekomendowane odpowiedzi