Reni Her Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 tyle słów niedopowiedzianych szeptem a można je powstrzymać nie żałując okruchów sumienia męczących ciało wyzute z uczuć wpłynął statkiem wprost w ramiona wiatru rozsyłając pocałunki na szerokości przestrzeni dzielącej spojrzenia szaro-niebieskich oczu w brązowo-orzechowe urywki mrugnięć sukienka zasłaniała pagórki kuszące wejściem na szczyt, przeciwstawny biegun odkryty torsem igrających cieni w powiewie morskiej toni a ich włosy odrzucone w dziką igraszkę losu cisza zapadła w odgłos odchodzących kroków i tylko wspomnienia oplatują myśli wczorajszego popołudnia
Pancolek Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 gdyby nie to: http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=63313#dol może bym dał plusik, ale niestety Twój wiersz nie zaskakuje i w sumie nie porusza. Nie jest zły, rzecz jasna, ale Spiro swoim erotykiem za bardzo wbił mnie w ziemię ;) Pancolek
Rafał_Leniar Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Trochę za dużo tu metafor, jak na mój gust. Piętrzą się one. W utwór wkrada się egzaltacja (już to przerabiałem w erotyku), nie za dobrze to na niego wpływa. Lepiej opisać coś subtelniej. Ważyć słowa. Ogólnie widać, że autor ma dar tzw. "nawijki". Chodzi mi o to, że byle kto nie napisałby takiego tekstu. Chyba warto ćwiczyć dalej. Nie jest najgorzej. Po prostu trzeba nieco delikatniej (jeżeli chce się pisać poezję współczesną). "Uniesienie" jest zabójcze dla nowoczesnych wierszy. Pozdrawiam.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podkradam sobie tę opinię. Ale jak napisał Pancolek - na pewno nie ma się czego wstydzić. Pozdrawiam. Acha - tytuł. Wg mnie naprawdę nieudany, odstrasza.
Rafał_Leniar Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Złodziej... ;) Tytuł naprawdę nieudany. Kojarzy mi się z tytułem jakiejś kiczowatej pioseneczki, albo wiersza z pamiętnika nastolatki. Acha - jeszcze jedno - wielokropki w poezji współczesnej są niemal grzechem. Tak jakoś jest.
Piotr_Jasiński Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 W przeciwieństwie do przedmówców wiersz podoba mi się w całości taki jaki jest. Lubię metaforykę szczególnie w wierszach o zapachu erotycznym. Jak dla mnie +++ Pozdrawiam ciepło *
Judyt Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 a jużci byłam i kropkę postawiłam, pozdr.
Reni Her Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 - Pancolek, dzięki za wizytę, wiersz Spiro jest inny w odbiorze i nie należy go porównywać do mojego przekazu, który nie został przez ciebie zauważony ;)) - Rafał_Leniar, również pozdrawiam i "ćwiczę" dalej, tytuł ma być "kiczowaty" ,prosty bo jest dedykowany dla pewnej osoby. - Bartoszu, dzięki za wizytę i czekam na "twoje" opinnie
Reni Her Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piotrze twoje plusiki są jak miodek na moje serduszko, dziękuję
Reni Her Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Również serdecznie pozdrawiam ;)))))))))
PannaBeata Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Dużo metafor, trochę jak z "Wyznań gejszy" taki lekki klimacik, ale metafory zacierają odczyt. pozdrawiam B.
Reni Her Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. metafory wprowadziłam, żeby całkowicie nie odkryć tego co chciałam przekazać pewnej osobie, przedobrzyłam ;(
Rekomendowane odpowiedzi