ksiazkowy mol Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 nie znam, sądze, że inni też nie znają. więc możesz napisać jak ono brzmi? jola :)
Messalin_Nagietka Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli miałbym cokolwiek mu powiedzieć oczywiście bez podtekstów to: - czemu pisuje banały i jeszcze wpaja młodszym? - jaki jest sens poczty literackiej, skoro i tak siak, nikt z niej niczego się nie dowie? MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 7 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 ludziki - dwie i pół godziny bite się obcałowywali, w tym dobrej poezji było może 5 minut Jacek Suchowicz i Książkowy Mol byli i orange sok pili i jedli ciasto i cos jeszcze lecz w tym komencie nie umieszczę, hihihihihi MN
ksiazkowy mol Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 a no było tak jak mess opisuje, zapomniał dodać, że pewna osoba miała publicznośc do lansowania, że więcej było tych z górnych półki, poetów natomiast garstka. a ci co się spóźnili siedzieli pod ścianą, bo zabrakło miejsc. a jedzenie... hmm... powiem później ;)
Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. każdy swoje oczy ma, a Ci z górenj półki jacyś tacy przytrzaśnięci wiekiem albo goździem programu, hehehe, no nic, ksiązkę wydali - sobie podziekowali, wcześniej wyszliśmy, nie wiem co się działo potem MN
ksiazkowy mol Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 w ich krwiach "elity" procentów nie brakowało ;)
Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cóż, kultura im w promilach już tylko starość i absolutnie nie smieję się z tego pięknie, mówił Zaniewski, bez kartki (z kartką w ręku) pieknie Karaś, Łączkowski i wileu innych, cóż, w ich objęciu świata Wawka najważniejsza nagle w wieku pobieznego rozpadania kości odkrywają, że Krasiński pisał na prowincji, Świętochowski zaszył się w Gołotczyźnie, Żeromski podobno przeby6wał (ech - za chlebem poleciał) w Szulmierzu, Sienkiewicz w Ciechanowie a w zasadzie w Mławie i Przasnyszu, ech, głupio było słuchać - ja dziad wiesniak - ech, aż zrobiło się mi przykro, bo w końcu cóż oni tam w papirach wiedzą w tej warszawce - nie wpsomnieli wspaniałego malarza Biegasa, nie wspomnieli Konopnickiej, Dąbrowskiej, a największym "obenym bez poczucia się" był stary kumpel mojego taty, kto wie to wie o kogo chodzi, kto nie - to niech się nie domyśla, rozmowa trwała krocej niż rozszczepienie promieni alfa tyle sensu i bezsensu Odziału Ciechanowskiego w 10 leciu wydobytym na światło dzienne i wedle zaproszonych gości szokiem wyostrzone nie obraźcie się za ten tekst jak i ja za te przedstawienia, muzyka była piekna, szczególnie pieśń o kleju MN
ksiazkowy mol Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 pieśń o kleju i o czarnych lakierkach. też mnie właśnie zdziwiło, że nie powiedzieli ani słowa o marysi, głównej założycielce domuk kultury w ciechanowie. o biegasie też mogli wspomnieć, bo to postać bliska pewnej wiosce, a z tej wioski kilku osobom. dla mnie to i tak było lansowanie się pewnej osoby, można jedynie przychylić czoła pewnemu mężczyźnie, który dawał dyskretnie kilkakrotnie znaki, żeby kończyli te głaskanie i całowanie na wzajem. po raz kolejny stwierdzam, że takie imprezki są dla tych z górnej półki. :(
Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - piosenka o lakierkach była zwysoczyzowana (wysocki się kłaniał - nic nowego) zresztą Jacek sam zauważył, a półki? cóż wysokie czy niskie, u mnie w domu własnoróbki się uginają, wyginają, typowa sosna, nie dąb - o Marysi cóś wspomniał któs, ale się szybko wycofał bo pewno niewiele wiedział - tak, żaden z tych wielkich literatów jakby chciał zabłysnąć, ale - cóż, żeby krytyka nie zżarła, - młodzieży było tyle co się narodziło pewnego roku w pewnej wiosce, nie dziwne, młodzi olewają takie biby cmokasów i lizusostwa - co ja gadam, ludziki ja tu mieszkam, zaprosili, wymienili, dali ksiązki władzom i mógłbym sie pokócić, że nie było rodowitych Ciechanów (włącznie ze mną) - najlepsza była starsza laska co wydała chyba czwartą pozycję na łopatki częstochowszczyzny, zesmieliśmy sie po cichutku, od gzy... cos miała czy gza... - tak co też robi kasa, - nie lubię się bawić w kąsanie - acz przykąsiłem - nie mówiąc o głownnych bohaterach wieczoru, mimo wszystko zapraszam 10 października do mojego Szulmierz, mojego i każdego wędrowca poezji - PRZYBYWAJCIE!!! NIEWCH TEN CO TU PRZYJEDZIE TEŻ POWIE TU BYŁEM TO MOJE!!! z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 10 PAŹDZIERNIKA od 14.00 - ZAPRASZAM SZULMIERZ - 12 km na północ od CIECHANOWA - POPROMILUJCIE PROCENTEM POETYCKIM Z WIELKIMI TEGOŻ I TAMTEGOŻ ŚWIATA POEZJI MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. że się dokąsam - "przy" czy "będziesz", hi? MN
ksiazkowy mol Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 przy czy będę - niech pozostanie to tajemnicą ;)
Rekomendowane odpowiedzi