Michal L. Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Nie stąpię ni kroku, bo cudna harmonia Panuje tu wokół, tych dźwięków symfonia. Wsłuchany w tę ciszę, błogością uśpiony Przepłynę w powietrzu, twym głosem wodzony. Nie zbliżę się wiele, bo lepiej w oddali Jest usiąść i spojrzeć, na słońce co pali. Ten wybuch wulkanu, ta lawa gorąca To ciepło bijące wprost z mojego słońca. Lecz słowa nie powiem! Bo cóż mogą one? Gdy oczy me stale są w ciebie wpatrzone? Godzina w godzinę, minuta w minutę Odprawia me serce miłosną pokutę. Raz zerknę na różę, jakże biedna ona, Pobladła z zachwytu, choć była czerwona. Co wokół urocze, nijak bowiem może Spojrzeć na Twe piękno, w złocistym kolorze. Tak z boku, niepewnie, w tajemnym sekrecie Ostanę się wierny tej jednej kobiecie. I serce pogrążę w odwiecznym marzeniu: Bić mocno lecz tylko w jej światła strumieniu.
Jerzy Rybak Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 to ja Pana zaskoczę, a co; po roku 1855 trochę się w poezji działo, naprawdę /j
amehob Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 to ja dodam, że liczyłem zaimki, ale się w tym liczeniu pogubiłem, za dużo trzeba jeszcze troszkę pracy w tekst włożyć pozdrawiam
Rafał_Leniar Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Ale widać, że autor ma potencjał. Naprawdę czytałem o wiele gorsze debiuty. Doradzę tylko: czytać nowoczesną poezję. Po czasie powinno być lepiej ;) To jest forum dla początkujących i takie teksty tutaj nie powinny nikogo dziwić. Choć dzisiaj to już różnica między działem Z a P niemal całkowicie się zatarła. Pozdrawiam.
ksiazkowy mol Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 jak na debiut nie jest źle. więcej czytaj i pisz. dojdziesz do sprawnego władania piórem. pozdrawiam jola :)
Rekomendowane odpowiedzi