Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Imaginuje opisy swych uczuć
Stwarzam sytuacje pozorów
Odgrywam role jaką mi napisałeś

Byłeś moim reżyserem i scenarzystą
Zajmowałeś się oświetleniem i produkcją
Tylko zapomniałeś o dźwięku

Dlatego nie mogłam powiedzieć ci prawdy
Szybko wyrosłam z napisanej dla mnie roli
Ale nie troszcząc się o dźwięk skąd mogłeś wiedzieć

Dlatego wstałam i wyszłam
Zaczerpnęłam powietrza
A teraz ktoś inny pisze dla mnie role
Zajmuje się oświetleniem i produkcją

I mogę mu teraz powiedzieć ze dziękuję
Bo dostałam wraz z montażem dźwięk
I używam go by kreować własną rolę

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Wrażenie mam, że wszyscy wokół robią coś ważnego Gdy ja próbuję wmówić im, że da się stworzyć coś z niczego Cieszę się z małych rzeczy, niby efekt placebo próbując rozgryźć jak to działa i niby dlaczego.   Okropnie gryzie mnie sumienie, łamiąc sobie przy tym szczękę a jego spiczaste kły, wkąsają się w serce jak szerszenie Złowrogie spiski przeciw mnie knuje jakieś tajne stowarzyszenie a ja nie wiem czy pierw przeprosić czy wypowiedzieć kolejne życzenie Nie twierdzę, że Bóg nie istnieje, tylko twierdzę, że się dla niego nie zmienię.   Wszystko robię na ostatnia chwilę, znasz mnie marnuje tyle czasu ile tylko da się, to jasne Matka ma nadzieję, że mnie kiedyś piorun trzaśnie ale gdyby się zastanowić po to są pioruny właśnie.   Twoje okulary są brudne i nawet tego nie widzisz Wszyscy wydają się źli i nawet temu się dziwisz Możesz mieć przed sobą mikrofon, a cały czas się mylić Nie musisz być poza kamerą żeby innym oczy mydlić.  
    • @Benjamin Artur jakoś mi to znajome :)
    • @.KOBIETA. @violetta Dziewczyny, jestem banalny, ale spadam zrobić sobie lekką kolację. Jesteście słodkie (czasem), najczęściej okropne, ale wybaczam i proszę o wybaczenie :-) @.KOBIETA. D., kręgi Dantego są dla niezaradnych. w mojej rodzinie herbowej miałem 2 papieży, niestety obaj Borgia, są blisko Pana, więc załatwią nam szybka ścieżkę, "nie bój". Pa pa :-))
    • @LessLove   Kurczę Le

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

z Tobą do nieba? Nie wiem …może raczej przez wszystkie kręgi Dantego ?
    • Ze skrajności w skrajność to już nie tu i nie tam To ja i ty to Ty i ja to konfrontacja diabła z aniołem stodoły ze stołem płonącej i kichającej ogniem i wodą różnych obelg i komplementów na zmiane jak w tańcu, bo po tańcu taniec, a pomiędzy różaniec, czerwone światło kościoła, spowiedź i rurka czy dziurka, gra w butelkę na nago,  i tak w ekstremum. Ekskremum sakrum.    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...