Miłka Maj Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 mówią: czarownice. zapewne trzymałam cię za rękę gdy palono nas na stosie. niejeden chciałby i dziś mnie zobaczyć dziwne nadal spuszczam wzrok witana komplementem
Marlett Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Płonąć na stosie trzymając kogoś za rękę... To może jednak czarodziejka nie czarownica? Fiołkowo pozdrawiaM.
Rafał_Leniar Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Czarownice na tak. Wiesz, oglądałem ostatnio na TVN film "Totalna Magia". Tam też był motyw ze złapaniem się za ręce dwóch sióstr-czarownic. Tyle że z nacinaniem sobie dłoni i mieszaniem krwi. Skojarzyło mi się. Dla mnie - ciekawy utwór. Dość osobisty. Jest w nim jakiś emocjonalny ładunek autorki i to sprawia, że przyjemnie się go czyta. Więcej nie powiem, bo nie jestem specem od recenzowania tekstów. Pozdrawiam "Wilczycę" ;)
oldy diol Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 czarowny, bo nie przegadany."witana" jedynie coś skrzeczy, ale czytam jako " mijana" i jest ok.oldy
Lena Achmatowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 "mówią: czarownice. zapewne trzymałam cię za rękę gdy palono nas na stosie. niejeden chciałby i dziś mnie zobaczyć" to jest bardzo fajne. ostatnie wersy trochę rozluźniają. druga strofka bardziej pasuję na pointę - dobitna. ale: jak tytuł mówi, mogę czegoś nie wiedzieć, co jest istotne dla autorki i Anastazji, a co mieści się właśnie w ostatnich słowach. tak, czy inaczej - serdecznie pozdrawiam Lenka
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 mówią: czarownice zapewne trzymałam cię za rękę gdy palono nas na stosie i dziś niejeden chciałby mnie zobaczyć dziwne nadal spuszczam wzrok witana komplementem - ot taka moja wariacja:) Ale w twojej wersji wszystko jest na miejscu. Tak-tak dla tej miniatury:)
pathe Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Miłko to rzeczywiście dziwne.bo utwór jest zwyczajnie prosty, ale coś mnie w nim urzeka.bardzo ładnie napisałaś.dobra wersyfikacja.oszczędnie: jak zwykle kładziesz na wage słowa.pozdr/aga
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Krótkie, ale bardzo wymowne. Oszczędność słów zmusza do zastanowienia...
Miłka Maj Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Marlett: zdecydowanie czarownice;) Rafale: motyw z nacinaniem sobie dłoni i mieszaniem krwi - jak najbardziej, może kiedyś oldy: PLka nie mija się z komplementami Pansy: bo najlepiej - prosto z mostu w woalce;) Leno: na tym polega paradoks całej tej imprezy Bartoszu: Twoja wariacja nawet misię ale zawęża przestrzeń wolę więc tak-tak:) pathe: mrrr, bardzo mi miło, tym bardziej, że o to "coś" się rozchodzi Kasiu: cieszę się, że zatrzymałam na chwilkę Wszystkim bardzo dziękuję za komentarze Serdecznie/V.
Rekomendowane odpowiedzi