Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 spróbuj mnie dotknąć róża – bóg zdławić w ramionach swych w kielichu bym padł zemdlały u twych nóg niczym szaleniec na chodniku niby ten wariat co spod kół wydarł aut maskom krzyk ulicy ściśnij i upuść pół na pół słyszysz mnie przecież– tu nikt nie krzyczy ty mnie pocałuj różą – bóg w wargach mych utop sen swój dziewiczy tak – bym pamiętać ciebie mógł ja – biedny grajek – chłopak z ulicy ty mnie pokochaj róża – bóg i nie usychaj na mej piersi bym jeszcze kiedyś pisać mógł o tobie – innych krocie wierszy [sub]Tekst był edytowany przez Witold_Adam_Rosołowski dnia 19-04-2004 17:52.[/sub] 1
Annabel Turtle Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Eh... wzuszający. Wszystkie róże z ogrodu świata będę zazdrościć tej jedynej. Historia i wiersz jak z "Małego Księcia". Bardzo mi się podoba. Tylko w 4 strofie, a w 2 wersie dodaj jedną literkę ;), wtedy będzie idealny. Zakochałam się w tym wierszu. :) Do ulubionych i pod poduchę. Dawno nie czytałam takiego pięknego wiersza. Istne orzeźwienie. Dzięki za "duchowy" prysznic. POzdrawiam cieplutko. Ann
Maciej_Bacztub Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Choć piszemy innym stylem, to Twój wiersz przypadł mni do gustu. Dobra rytmika i rym Pozdrawiam -Maciek-
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Annabel - dziękuję za przemiły komentarz - nie wiem czy zakochać się w wierszu jest tym dobrym zwyczajem - lepiej napisz coś sama - ale dziękuję bardzo i za ulubione dziękuję serdeczne pozdrówko W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wiem - nie chciałem nikogo serca łamać - przepraszam - dziękuję za ulubione serdeczne pozdrówko W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Macieju - ale jakoś tego rytmu i rymu słabo się trzymam - dla mnie najważniejsza jest treść serdeczne dzięki i pozdrówko W_A_R
Anna_Maria Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witku, chylę czoła i zazdroszczę tej rózy:-) do ulubionych serdecznie pozdrawiam anka
Waldemar Wójcik Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz ma w sobie to "coś", tylko "Bóg" ..z małej literki mi jakoś nie pasuje :( Waldek
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Anno i ja chylę czoło - dziękuję za ulubione serdeczne pozdrówko W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w tytule wkradł się błąd - "róża-bóg" serdeczne pozdrówko W_A_R
Mariusz Kula Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Całkiem nie pasuje porównanie róży z bogiem. Bóg wcale nie musi być piękny. Pozdrawiam
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wszystko się zgadza Mariuszu - masz prawo tak myśleć - złamałem konwencję - nie wiem czy kara mnie za to spotka ale wyrażenie "róża-bóg" wcale nie musi dptyczyć "boga" ani "róży" - to może zupełnie inna historia serdecznie pozdrawiam W_A_R
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Hi Adam! pare razy juz czytalam ten wiersz i nie moglam sie zebrac na komentarz moze tajemnicza "roza-bog" jest powodem? no a tak wogole to radze az tak nie tracic glowy, by chciec sie nawet dac zdlawic.....w kielichu. zakonczenie wzruszajace ,co ja mowie caly wiersz ladny (; pozdr.zyczac wzajemnej milosci.... M+A
Marek Wieczorny Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Panie Witoldzie! Jedno jest pewne - piękny wiersz. Serdecznie pozdrawiam Marek Wieczorny
Gość szadoł Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 fabula rasa, nikt się człek skłonił ku tobie i liznął piórem po potylicy, gdzieś coś utknęło, musnęło czoło i w dal odeszło .......lecz to już było... ' ty się pochyl - róża - bóg ty się pochyl - ze mna we mnie " :)
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mario - dziękuję Ci za komentarz - z traceniem głowy to jeszcze chyba nie całkiem (jeszcze myslę) a jeśli mowa o "wzajemnej miłości" - to tematu nie ruszę bo mój i wewnątrz mnie - tajemnicza "róża-bóg" - nie wiem i nie powiem czy to osoba czy tylko przyczyna napisania tego wiersza serdeczne pozdrówko W_A_R ps. Mario - wybacz - zadałaś kilka troszkę krępujących mnie pytań - jedno jest dla mnie ważne - że ktoś taki jak Ty przeczytał go
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marku - dziękuję że tu wejrzałeś - dziękuję za "piekny" serdeczne pozdrówko W_A_R
Gość szadoł Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeju - Szadoł - gdzie to znalazłeś ??? jaki Edek ??? proszę odpowiedz ... serdeczne pozdrówko W_A_R
Gość szadoł Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 no ten edek ...- od stachurów
Rekomendowane odpowiedzi