Mark Kitschmann Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Nagle wszystko przystaje w swym ciągu Gasną świece w kościele bez ducha Tramwaj spóźnia się o całą wieczność W moich wierszach nadzieja usycha Gdzie tą duszę zachwianą podziałem? Co to było, ten moment za życia? Tak uciekło, jak sen niemożliwy Czy nie wyjdzie wspomnieniem z ukrycia?
Anna Siedem Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Witaj ciekawy wiersz, pewnie coś można mu zarzucić od strony technicznej, ale ja nie jestem od tego specem, więc zostawiam to innym. Dostrzegam tutaj bardzo trafne słowa: "Gasną świece w kościele bez ducha" - poruszająca prawda i jeszcze to: "sen niemożliwy" - piękne określenie Życzę pogody Ducha i pisz następne wiersze
Marlett Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Marku! dla mnie ten wers najciekawszy; Czy nie wyjdzie wspomnieniem z ukrycia? Radości.
Atena Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 mało przejrzyście, ale ma sens. ładnie by było nad nim jeszcze trochę popracować. pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Pisany 4/6 - interesujący. "Gdzie tą duszę zachwianą podziałem?" - piszesz jako Mefisto bub Belzebub? Pozdrawiam Jacek - SGA
Mark Kitschmann Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Często w wierszach wypływa ze mnie agresja. Nigdy otwarta - raczej tłumiona, gdzieś jako dygresja... Często staram sobie wyobrazić osobę, która przeżywa bardziej dotkliwie to, co ja właśnie przeżywam pisząc dany wiersz. Trochę staram się "bawić" w aktora. Skoro mam zamiar np. "wygarnąć" Światu jego błędy, to najlepiej zagrać szatana... ;) Mam nadzieję, że pomogłem nieco w interpretacji. Dziękuję też wszystkim pozostałym za pozytywne opinie. Sprawdziła się zasada, że wiersz powinien przeleżeć w szufladzie dłuższy czas. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi