Piotr_Jasiński Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 niewprawnie wymyślam stosowne sytuacje pozwalając sobie od czasu do czasu na złamanie prostego toku rozumowania o stosunkach międzyludzkich niemożliwe do wykonania konstrukcje rozbijam na proste elementy składowe wyczekując cierpliwie połączenia w jedną całość nienaganny uśmiech złączonych podświadomości wyrażam w migracji ode mnie do ciebie krótkich słów pozwalających jednoznacznie stwierdzić intencje niepoprawnie zakorzeniony w myślach stącam z piedestału ostatnią szansę poprawy czepiając się z wprawą nowych wizji na lepsze jutro
Anna Jędrzejewska Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Jest aż za bardzo poprawny językowo jeśli wolno mi tak napisać. Nawet sam Profesor Miodek nie powstydziłby się tego tekstu
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Podobają mi się zastosowane imiesłowy. Ktoś Ci może powie, że to utrudnia przekaz, ale ja doceniam wielobarwność przekazu. Pozdrawiam i proszę o ocenę "Monologu Norwida".
Piotr_Jasiński Opublikowano 24 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nieco przesady wkradło się w Twoją wypowiedź Anno. Ale dziękuję. Po prawdzie lubię czasem napisać utwór z dziwną stylizacją brzmieniową :))
Piotr_Jasiński Opublikowano 24 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. He he. Ktoś kiedyś na forum moje próby takiej stylizacji nazwał "poliględźbą". Ale nie dziwię się. tamten utwór aż kipiał od łamiących język zwrotów. Tu może jest troszkę lepiej ale, cóż czasem tak lubię popisać. Pozdrawiam również
kaja-maja28 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Niewprawnie zawsze można coś wymyśleć:) W 3ej zwrotce,2gi werset mogłoby być'dla Ciebie' i w 4ej zwrotce 2gi werset powinno chyba być 'strącam' Pozdrawiam milutko
Piotr_Jasiński Opublikowano 24 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli chodzi o "ciebie" z małej litery to jest to przemyślane. W całym utworze brak wielkich liter i ta jedna mnie troszkę raziła. A co drugiej podpowiedzi to zgadzam się jak najbardziej. Złośliwe chochliki znów literkę zjadły :))) Dzięki za wizytę i pozdrawiam również
Tomasz roman Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 ))): P.S pewnie powiesz że mało wysiłku, to już jest jakiś...hh, zgadzam się z Piotrem...
Rekomendowane odpowiedzi