bona Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 śmierć się obraca słychać trzeszczącą płytę wciąga tańczy i tańczy
bona Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Fajnie, że już po usterkach :) brakowało tej strony, oby się nie zmieniła
Jimmy_Jordan Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj brakowało, ale tak wracam i zastaję liche tworzywa... chociaż to co tu napisałaś brzmi jak dobra metafora, czegoś bliżej nie przysuniętego, mówiąc krótko: napisz coś więcej... pozdrawiam Jimmy
bona Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Więcej chyba nie potrafię a i właściwie nie chcę; tak sobie wyszło i niech zostanie Dzięki za wizytę i zostawiony komentarz. Pozdrawiam :)
Olesia Apropos Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 a co pani mysli o tym wierszu?
Morhia M. Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Ja uważam, że w tych kilku słowach zostało zawarte więcej niż mogłoby w milionie innych. :) Nie jest istotnym ile, ważne JAK... Pozdrawiam!
Oxyvia Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Ale "trzeszcząca płyta" jest tu tylko analogią, nawet nie metaforą (w moim rozumieniu: cykliczności, obrotów czasoprzestrzeni, Wszechświata, odradzania się i umierania). Stara płyta, która się zacięła i w kółko powtarza to samo, do znudzenia, do zamęczenia - rozumiem, że może skojarzyć się z tańcem śmierci (zresztą jest to znany, częsty motyw sztuki średniowiecznej, tutaj wykorzystany przez Bonę w sposób nieco humorystyczny, moim zdaniem).
bona Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Lubię jak się rozpisujecie, z przyjemnością czytam Wasze interpretacje i zawsze widzę jak, ile można więcej, niż mi się wydaje. Jakie różnorodne są kategorie myślenia, jakie skomplikowane dla jednych to, co innym wydaje sie proste i odwrotnie. Wszystkim dziękuję serdecznie i pozdrawiam :))))
bona Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Wygląda na to że nic, pozdrawiam:)))
Niewierny Tomasz Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Lubię pisać miniatury, więc się podoba, bo niezła. Pozdrawiam
magda Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 witam, dla mnie nie humorystyczna, ale subtelnie melancholijna miniatura. obraz mnie wciągnął i oczarował. gratuluję i pozdrawiam :) m.
bona Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Dziękuję Wam. To nie miało być humorystyczne, dla mnie to ból. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi