Marek Wieczorny Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Szła po polu dziwna dama Obudziła rój owadów Zatańczyła z żurawiami Ich taniec godowy Pomalowała łąkę na zielono Rozchyliła kielich kwiatka Z nieba wysokiego Strumykowi dodała błękitu A ludziom i zwierzetom sił I Kasia patrzyła na mnie inaczej Ludzie mówią, że przyszła Wiosna
Daniel Piaszczyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 panie Mqarku. Prosze powiedziec, ze to jest kolejny wiersz sprzed 30 lat...
Marek Wieczorny Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Panie Danielu! Czy zajmuje się Pan historią? Serdecznie dziękuję za komentarz. Pozdrawiam Marek Wieczorny
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 zastanawia mnie tytuł a właściwie to wyraz "dziwna" - przecież co roku przychodzi a zdziwieni są najbardziej ludzie, że już - pięknie o niej napisałeś, że "dama" serdeczne pozdrówko W_A_R
Marek Wieczorny Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ewo, powinniśmy stworzyć Autorski Tandem; ja tworzę rusztowanie, Ty z niego prawdziwą architekturę. Bardzo dobra ta Twoja wersja. Masz udział w honorarium (większa część!). Witoldzie, dziękuję za miłe słowa. Serdecznie Was pozdrawiam Marek Wieczorny
Coolt Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 To nie mój klimat, ani nie moja forma( jedna zwarta bryła tekstu). Ale bez przesady, nie jest takie złe jak Daniel twierdzi ;) Rzeczywiście nie podoba mi się tylko ostatni dystych... albo jest w nim zamysł autora, którego nie rozumiem, albo strasznie banalne zakończenie Pozdrawiam Coolt
Marek Wieczorny Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Panie Coolt! Dziękuję za opinię. W zakończeniu żadnych podtekstów - widocznie banał. Pozdrawiam Marek Wieczorny
Rekomendowane odpowiedzi